AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamalarda, ‘Bir Müslüman olarak nasların gereğini yapacağız’ açıklamasında bulunmuş, Erdoğan'ın ardından tırmanışa geçen dolar, 18 seviyesine dayanmıştı. 

Erdoğan'ın nasların gereğini yapacağız çıkışına CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, dini gereklilik sözlerinin gerçeği yansımadığını belirterek; ''Yoksa buyursun tüm faizleri sıfırlasın. Acı olan şu; tüm bu kötülüğün, bile isteye yapıldığını hepimiz biliyoruz. Ekonomik model filan da yok'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın ekonomik hamlelerinin yarattığı krizin farkında olduğunu dile getiren Kılıçdaoroğlu, ''Erdoğan kaybettiğini biliyor, insanları provoke etme peşinde'' diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, ''Geriye tek bir ihtimal kalıyor. Erdoğan kaybettiğini biliyor ve çatışma yaratma peşinde, insanları provoke etme peşinde… Bunun sonu, rafların boşalması, insanların açlıkla sınanmasıdır'' ifadelerini kullandı. 

CHP Lideri, son olarak ise herkese 'konuşma' çağrısı yaparak; ''Tekrar ediyorum: Bu bir organize kötülük, gözü dönmüş bir deliliktir! Kimse sessiz kalmamalı, herkes nerede durduğunu söylemeli. Çünkü tarih, bu gafleti destekleyenleri de yazacak'' diye yazdı.