CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Gare operasyonuna ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi, 'Ortalıkta gezmiyor muydum 'Ben başkomutanım' diye. Başkomutansan sen verdin talimatı' dedi. 

"Devlet böyle yönetilmez, akılla yönetilir, mantıkla, bilgiyle, erdemle yönetilir. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini nedir? Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hangi devletten söz edeceğiz" ifadelerine yer veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gara'da bir operasyon yapıldı. Geldiler beni de bilgilendirdiler. TBMM Genel Kurulu'nda ne bilgi verdilerse aynı bilgiler bize de verildi. Daha sonra geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi. Sorularımı sordum, 5-6 yıldır bu insanlarla neden ilgilenmediniz. Terör örgütünün elebaşından gittiniz mektup aldınız İstanbul seçimleride bize oy verin diye. Kendi seçimin için oy ver diye mektup alıyorsun, 13 kişinin hayatını kurtarmak için mektup almıyorsun, neden? İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi?" dedi.

'DOĞRULARA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR'
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tek başına yönettiği Türkiye'yi suçlamaya kalktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu bir ilktir. Devletin en tepesinde olan ve tek başına devleti yöneten kişi Türkiye Cumhuriyeti devletini beceriksizlikle suçladı. Öyle bir esip gürlediler ki, 'biz 24 saat içinde Emevi Camiinde namaz kılacağız ve Suriye'yi fethedeceğiz' dediler. Ne oldu? 3 milyon 600 bin Suriyeli bizim camilerimizde namaz kılıyor. 3 milyon 600 bin Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadınız. Bu para esnafa, çiftçiye, sanayiciye harcansaydı ne olurdu? Ülke âbad olurdu. Doğrulara tahammül edemiyorlar" açıklamasında bulundu.

'ERDOĞAN SORUMLU'
13 asker ve polisin hayatını kaybettiği Gare operasyonunun başarısızlık ile sonuçlanmasının 'sorumlusu Erdoğan'dır söylemini yineleyen Kılıçdaroğlu "kalktın dedin ki, 'Bu operasyon başarısız oldu'. Ben değil sen söylüyorsun. Başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olmalı, kim bu sorumlu? Erdoğan sorumlu. Ben askere desem ki asker sorumlu, asker siyasetin elinde. Hiçbir asker, güvenlikle ilgili hiçbir operasyonu kabul etmiyor, bu operasyon yanlış bir operasyon" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'BAŞKOMUTANSAN SEN VERDİN TALİMATI'

'Bu operasyonun sorumlusu, cumhurbaşkanından, bakanlarından tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir' diyorsun. Bu ne demek ya? Biz niye sorumluyuz, yeni doğan çocuk niye sorumlu, bakan niye sorumlu. Ülkeyi onlar mı yönetiyor. Ortalıkta gezmiyor muydum 'Ben başkomutanım' diye. Başkomutansan sen verdin talimatı. TSK'nın kullanılmasına Erdoğan karar verir ben veremem, ben veremem Anayasa diyor. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. 16 şehidimiz için güldü, aklım almıyor ya. Ben bunları söyleyin ağza alınmayacak hakaretleri yöneltiyor. Mısır'da öldürülen Esma için ağladı, 13 şehidimiz için güldü ya, aklım almıyor.