CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 364 otobüs alım töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 570 bin TL'lik yatırımla satın aldığı 364 şehir içi otobüsün alım törenine katıldı. Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi, Bornova Aşık Veysel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve İklim Duyarlı Tarım Merkezi'nin de açılışını yapan Kılıçdaroğlu, İzmir'de bugün 1 milyar liranın üzerinde bir yatırımla, 4 tesisi hizmete açtıklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri özetle şöyle:

"İzmir'in dağlarında çiçekler açıyor. Bunu Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımız tarımdan sanayiye, ulaşıma kadar çalışıyor. 364 otobüsü bir kezde almak ve tasarrufu da paylaşmak İzmirlilere hizmet ve hesap vermektir. Harcanan her kuruş sizin paranızdır. Sizin paranızı en verimli şekilde kullanmak başkanların en temel görevidir. Hatırlar mısınız? 'CHP'li belediyelere oy vermeyin, yardımlar kesilir, yatırım yapmazlar, halka gitmezler' diyorlardı. Tam tersi oldu, onların yaptıkları sosyal yardımları 3'e 4'e katladık. Ama kişinin onurunu koruduk. Hiçbir zaman yoksulluklarını da görünür kılmadık. Dostlarımızla iktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. Türkiye genelinde, CHP'li olsun veya olmasın, nerede bir çocuk açsa o sorunu çözeceğiz. Sözüm söz, Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim ülkemizde, topraklarımızda, yurdumuzda, al bayrağımız altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve Millet İttifakı ile beraber, demokrasiyi geliştirerek bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Dünyaya demokrasi açısından örnek olacağız."

"ASLA HUZUR GELMEDEN YORULMAK YOK"

Gençlere umutsuzluğa kapılmamalarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bu gençler demokrasiyi ve ülke sevgisini getirecekler. Ayrışmaya karşı olan, bugünümüz ve geleceğimiz olan gençler.  Demokrasiyi getirecekler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın, yol yakındır. Diktatörleri indireceğiz. Huzur ve demokrasi gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haram. Çalışmak zorundayız. Sizin için, evlatlarımız ve güzel Türkiye için çalışacağız. Bayrağımıza saygıyı dünyanın her tarafında gerçek kılacağız. Kararlıyız, en büyük gücümüz sizlersiniz. Bütün kuşaklardan oy istiyorum. A kuşağından Z kuşağına kadar. Demokrasiyi mi otoriter rejimi mi seçeceğiz. Hep beraber demokrasiden yana olmalıyız. 83 milyonu seviyorum, 83 milyona hizmet edeceğim. Bu benim en büyük hedefimdir. Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Birlikte güzel Türkiye'yi yeniden demokratik anlamda inşa edeceğiz. Türkiye rahat nefes alacak. Millet İttifakı'nda göreceksiniz, ilk 6 ayda çok şey değişecek. Ampulü patlatacağız, güneş yeniden doğacak. Tan vakti diyoruz."