CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışında yaptığı açıklamada ekonomik krize dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Bugün biraz acı ama beton ormanına dönüşmüş bir İstanbul var. Şimdi yeşil alanlar yaratmaya çalışıyorsun elinden gelen çabayı gösteriyorsun bütün Türkiye buna tanık. Bu tesisle doğa korunmuş oluyor.

Sera gazı azaltımış oluyor. Enerji hatlarına giden parayı azaltıyorsunuz. Belediyede burdan bir şeyler kazanıyor ve yeni istihdam yaratıyorsunuz.

Yollar, köprüler yapıyorlar yapılsın ama benim vergilerimle yapılsın torunlarımın hakkı olan parayla değil. Benim parasını ödediğim bir icraatın fiyatını ben neden bilmeyeyim. Şeffaf olmalı bu işler.

Ülkeye yönetenlere bir 'kara kış' fonu kurun dedim. Bu elektrik, su faturalarını ödeyemeyen vatanlar için onları rahat ettirecek bir durum olurdu.

Bu kışı asgri ücretle geçiren kişi nasıl geçirecek? Belediye başkanlarımız varolan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar. Belediyelerimiz hükümetin yapmadığını yaparak binlerce ailelere nakdi yardım yaptılar, gıda, kömür, eğitim, ulaşım yardımı yaptılar. Elektirik, doğalgaz, su faturalarını ödediler.