CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu fezlekelerle ilgili, "Milletvekili dokunulmazlığını kaldıracaksak; önce bağımsız ve tarafsız yargı olmalı" dedi.

"6-7 yıl önce bir olay olmuş, insanlar ölmüş. Aradan geçmiş 6-7 yıl, şimdi acaba Millet İttifakı'nı nasıl bozabiliriz diye yola çıkıyorlar" ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, "Fezlekeleri düzenleyip getirelim, CHP zor durumda kalsın. CHP, adaleti, hakkı, hukuku her yerde savunur asla hukuksuzluklar karşısında susmaz. Anayasa'daki dıkunulmazlığın ruhuna uygun hareket ederiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Haftaya bir avuç tefeciye yüzde 90 ile nasıl kazanç sağladıklarını anlatacağım. Bir avuç tefeciye AKP hükümetlerinin yüzde 90 ile nasıl kazanç sağladıklarını anlatacağım. Yerli ve milli olmadığını bunların, Türkiye Cumhuriyeti'nde çalışanların emeklerini, alın terlerini bir avuç insana peşkeş çekmekle görevli olduklarını biliyoruz, bunu anlatacağım" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN DOĞRU BİLGİ VERMİYOR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediği" sorusuna verdiği yanıtı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bakan yanıt veriyor: Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık. Aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim: Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor" diye yanıt verdi.

Merkez Bankası'nın sattığı iddia edilen 128 milyar dolar ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Kılıçdaroğlu, "Destek veriyorsun 128 milyar doların nerelere gittiğini araştırmayın diye... Milliyetçilik, vatanseverlik bu mu? 128 milyar dolar yabancılara verildi, yurt dışına çıksın diye... Gayri millileri destekliyorsunuz, gayri millilerin arkasından gidiyorsunuz" dedi.