CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunudu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yönetim aklını kaybetmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Kontrolünü kaybetmiş, Türkiye'yi yönetemiyor. Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen bir kişinin yönetimiyle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Nerede bu aşılar? Kim halkın can güvenliğini sağlayacak? Kim sorumlu bu ülkenin yönetiminden. AK Parti'ye geçmişte oy vermiş ama şimdi kafası karışık olan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu gidiş, gidiş değildir diyorsan bu kardeşini dinleyeceksin. Ben sana her zaman, her ortamda doğruları söylemeye devam edeceğim. 

Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti. Şu soruyu sormak gerekir; "bütün bunların sorumlusu kim, bu ülkeyi yöneten kim, böyle acı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim?" 

Ben soruyorum ama her vatandaşımızın da sormasını istiyorum. 

Aslı Özkısırlar yatak bulamadığı için hayatını kaybetti. Sırtı kalın olanlara, dayısı olanlara yataklar hazır. Peki garibanlara? Dayısı olmayanlara, fakire fukaraya. Telefon açıp da bir türlü yatamayan hastaların sözcüsü kim olacak. Ben dile getireceğim, biz getireceğiz. 

16 yaşındaki kıza 900 lira maske cezası kesildi. AKP'nin kongresindekilerin dayıları kim? Bunlara ceza yok. 16 yaşındaki kıza 900 lira, bunlara sadece alkış. Bunları doğru kabul etmiyoruz. Çifte standart devlet yönetiminde olmaz. 

Vatandaşlar arasında ayrım yapılmaz. O zaman bunlara da 900 lira ceza keseceksin. 

104 emekli amiralin imzaladığı Montrö bildirisinin ardından başlayan tartışmalarla ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Vay efendim Türkiye'de darbeciler var. Ne darbesi ya? Montrö sözleşmesi dolayısıyla emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok, emekli amiraller açıklama yaptı, vay efendim yeniden darbe! Ne darbesi kardeşim, ne darbesi? Bütün bunların üstünü örtmek için. Esnafın, çiftçinin derdi konuşulmasın diye. Koro halinde milletin derdiğini bir yere çekeyim.

Sen çıkıp baştan; ne Montrö'sü ne Lozan'ı kardeşim? İkisi de bizim güvencemizdir desen zaten bir sey olmayacaktı. Yok kardeşim, geçti onlar. Kimse yemiyor artık bu numaraları. Adam emekli amiral. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bunlar gerçekten akıllarını peynir ekmekle yemişler. Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı.