CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıkalamlarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

-Atatürk'ün bu ülke için neler yaptığını dünya biliyor. Bu ülkenin kuruluşunda alın teri olduğu için gurur duyuyoruz. Hiçbir şekilde baskıyı kabul etmedi. Sivas'tan, İzmir'den Ankara'ya uzanan gurur. Osmanlı'nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler. İşte biz onların torunlarıyız.

-Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. 

-Ali Ekber Ertürk'e de Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazetecilik kolay değil, 24 saat haber peşinde koşar. İdeallerini koruyan gazeteciler mesleklerini gururla temsil ediyorlar.

BİZ SİZİN GÖZLERİNİZE DE DİPLOMALARINIZA DA BAKTIK
-Seslenmek istiyoruz. Sizin eşiniz, evladınız da görüyor. Ben de görüyorum. Havai, kopuk bir anlayış var. Eleştiri geldiği zaman. 'Gözlerime bak' diyorlar. Biz sizin gözlerinize de diplomalarınıza da baktık. Yönetemiyorsunuz.

-Başlangıçta var olan kriz sosyal buhrana dönüştü. Saray bunun ne kadar farkında, ekibi ne kadar farkında bilmiyorum? Vatandaşına 'sizin derdiniz nedir' diyemeyen bir iktidar sorunları çözemez.

-Kimin hangi kararı aldığı belli değil. Bu tablo Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşadığımız bir tablo. Vatandaştan aldıkları parayı bir avuç tefeciye veriyorlar. Bir hastane karşılığında bir başka hastaneyi daha ona veriyoruz. Okdar para aktarılıyor. 5'li çete devleti en iyi soyan, en iyi desteği alan bunlar.
5'li çetelerden bu milleti kurtaracağız.

-Kur korumalı mevduat. Dolar karşısında erimeyen faizden muaf olacak. Bu ne demek alt gelir gruplarından bin kişiye milyonları aktarıyorsun. Üstelik vergisiz.

-Bahçeli cebinde Türk lirası mı taşıyor? Dolar mı?

-Ciddi paraları bir avuç kişiye veriyorlar. Yatırım yapmıyorlar. Devleti soymak üzerine kurulan gerçekler. Şimdi 4.sü çıktı. Kurulan tezgaha bakın. 2 milyonluk daire alacaksınız. 27 bin 200 faiz ödeyeceksiniz her ay. Yıllık faizi yüzde 11. Bu daireyi kim alır? Bu parayı kim öder? Lüks daireleri olanlar alacak.

-Normal bir vatandaş ihtiyaç kredisi çekecek daire almak için onun faizi yüzde 27. 

-AKP'ye oy vereyim mi diye düşünenlere bu rakamları veriyorum. 2022'de 1 trilyon 483 bin borç. Ödeyeceği faiz 1 trilyon 743 bin lira. Faiz haramdır diyorlardı. Ana para faizi geçri. Bunun adı tefeciliktir.

-Mayıs'ta borç 1.503 milyar lira. Faiz 2 trilyon. 

-Bunlar bir ara borçlanma genel müdürlüğü kurmuştu. Servetlerini de yurt dışına götürüyorlar bunun da farkındayız.

-Çiftçi neden kazanamıyor. Neden dışarıdan alıyorlar. Tarım arazilerinin parçalanmasına devam ediliyor. Dışa bağımlıyız diyorlar. 'Siz ekmeyin biz size vereceğiz' diyordu Dünya Bankası. Etten buğdaya kadar her şeyi dışarıdan alıyoruz.

-Bu bereketli topraklarda artık tütün de ekilemez duruma geldi. 

ELEKTRİK ZAMMI
-Zamların arkası kesildi mi? Bundan sonra zamlar devam edecek. Elektrik üreticileri taban fiyatını yükseltti. Bu zam gelecek demek. Temmuz ve Ağustos'ta elektriğe zam gelecek.

HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ
-3 bin 600 ek göstergeyi de vereceğiz. Yüz binler oradaydı. İş istiyordu, aş istiyordu, eşitlik istiyordu. Biz onların tercümanı olmaya çalıştık. Söz veriyorum haramilerin saltanatını yıkacağız.

-Az kaldı. Hakkı hukuku adaleti bu ülekeye getireceğiz. Kolay değil biliyorum ama bize güvenin arkamızda kara leke yok. Biri,lerinin önünde eğilmeyiz. Biz 84 milyonun çıkarını savunuyoruz.

-Birilerine telefon etti diye papazı teslim ettiler. Siyasallaşmış yargıyla, mafyayla, uyuşturucu barolarıyla, 5'li çetelerle, yandaş medyayayla biz kavga edebiliriz.

-Bütün vatandaşlar not alsın. Hiçbir fakirin elektriği kesilmeyecek.

-Kurdu, kuşu, ormanı koruyalım diyorsanız bize geleceksiniz.
-128 milyar dolarlık soygun oldu. Kim yaptı? Bunu öğrenmek istiyorsanız bize katılacaksınız.

-Ödediğiniz vergilerin hangi çetelere aktarıldığını öğrenmek istiyorsanız bize katılacaksınız. 'Yandaş olmak haramdır' diyorsanız bize katılacaksınız.

-Aş, iş ,istiyorsanız bize katılacaksınız. Uyuşturucu baronlarının burnundan fitil fitil getireceğiz.

-Herkesin inancına, kimliğine saygı gösterilsin diyorsanız bize katılacaksınız.

-Türkiye'nin kaderini önümüzdeki seçimlerde gençler ve ekadınlar değiştirecek. 

- Bu kadar acının yaşandığı bir ortamda umudu yeşerteceğiz. Ülke elden gidiyor, birlikte hareket etmek zorundayız.

VATANA İHANETTİR
-Atatürk Havalimanı pistlerini kırılmasında tek bir mürekkep damlası olanlar bu işten sorumludur. Bu vatana ihanettir.

-Kirlenmiş bürokratlara sesleniyorum. Suça bulaşmış bürokratlar sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar seni kendilerini kurtarma planlarına dahil etmiyorlar.

-Kaçma hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Vakıf süsü veriyor bunlara. Başında Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. Oturma ve çalışma izni çıkartmak istiyorlar. Bu bir kaç yüz kişiyle sınırlı. Ey Pensilvanya diyenler kendi Pensilvanya'larını kurma peşimde. Sen bu planlarda yoksun suça karışmış bürokrat. 

KAÇIŞ PLANINI İFŞA EDECEĞİM
-Ben saat 10:00'da bir kaçış planını ifşa edeceğim

-Bütün gerçekleri biliyoruz. Bütün belgeler elimizde