Muğla'da üniversite okurken 27 yaşında öldürülen Pınar Gültekin cinayetini takip eden sürece ilişkin Hürriyet yazarı Fatih Çekirge dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu.

Çekirge geçtiğimiz günlerde köşesinde, isim vermeden CHP’nin bir Muğla milletvekilinin Pınar Gültekin'in babasını aradığını ve "Tamam böyle bir şey yaşandı. O aile de perişan. Zaten cezasını çekecek. Gel sen davandan vazgeç... Zaten kamu davası devam edecek..." dediğini iddia etmişti. Çekirge, katil Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı'nın CHP’nin Muğla’daki bir ilçe yönetim kurulu üyesi olduğunu ve olaydan hemen sonra istifa ettiğini eklemişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li bir Muğla milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i davadan vazgeçmesi için aradığı iddialarına ilişkin konuştu.

"Cinayeti değil CHP'yi tartışma konusu yapmak istiyorlar” ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in “Eğer ispat etsinler hem milletvekilliğinden hem de CHP'den istifa ederim” sözlerini hatırlatarak, “Bu kadar açık ve net” dedi.

"CHP'yi tartıştırmak istiyorlar, bu tuzağa düşmeyeceğiz" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İddiayı ispat etsinler. HTS kayıtlarını istedim" ifadelerine yer verdi.