Sokaktan yakaladığı kedileri keserek yediği iddia edilen kadın, yakalandı. Yakalanan kadının ifadesinde yaptığı caniliği kabul ettiği öğrenildi.

Tuzla'nın Aydınlı Mahallesi'nde bir grup yurttaşın karşılaştıkları F.Ç. isimli kadının elindeki siyah poşetin içinde kesilmiş kedi olduğunu söylemesi üzerine polise ihbar edildi.

Olay yerine intikal eden ekipler, cani kadının tuttuğu siyah poşette derisini yüzdüğü bir kedi yavrusu olduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan F.Ç.polis merkezine götürüldü. İfadesinde kedileri yediğini kabul ettiği öğrenildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından F.Ç. adliyeye sevk edilecek.

Emniyet tarafından soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kadının yakalanmasına yardım eden yurttaşlardan Sami Durmuş, duyduğunda inanamadığını belirtti.

Kadının daha önce de yakalanıp serbest bırakıldığını söyleyen Durmuş ''Daha önce de yiyormuş, bu ilk değilmiş'' dedi. Kadının itiraf ettiğini de belirten Durmuş, kendisine ''evet, kestim eve götürüp yiyeceğim'' dediğini söyledi.

Kadının 'kedi helaldir' dediğini söyleyen Sami Durmuş'un açıklamaları şu şekilde: 

''Normal birşeymiş gibi söylüyor.  Derisini yüzmüş kedinin, deri falan yoktu, yolunmuşbir haldeydi yavrucak. 'Kedi haram değildir' diye konuşmalarda bulundu.

Ben, 'Nasıl olur, Peygamber efendimizin uykusu bozulmasın diye seccadesini kesip bıraktığı bir hayvanın kesilmesi söz konusu olabilir mi?' 'Yok siz duyumlara göre konuşuyorsunuz, öyle bir şey yok' diyerek kendisini savundu.  bugün kedi yavrusunu kesen yarın öbür gün insanı.''