Kanadalı Alamous Gold şirketi, Kazdağları'nda yüz binlerce ağacı siyanürlü altın arama faaliyetleri için kesmiş, yapılan doğa katliamı tüm Türkiye'de büyük tepkilere neden olmuştu. Şirketin Kazdağları'ndaki ruhsat süresinin dolduğu birçok yerde ifade edilirken; Alamos Gold'un yerli taşeron şirketi Doğu Biga’nın genel müdürü Ahmet Şentürk, 'Hiçbir yere gitmiyoruz' açıklamasında bulundu. 

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre sosyal medyada Orman Genel Müdürlüğü’ne ‘Kirazlı’yı rehabilite et’ çağrısı çığ gibi yükselirken, Doğu Biga Genel Müdürü Ahmet Şentürk, soruları yanıtladı. Şentürk, kendisine sorulan “Ruhsatınız uzatılmadığına, orman izniniz iptal edildiğine göre Kazdağları’ndan gidecek misiniz” sorusuna yanıt verdi.

KESİLEN AĞAÇLAR İÇİN 'KAN PARASI' SAVUNMASI
Hayır, oradan hiç bir yere gitmiyoruz'' diyen Şentürk, ''Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir sözümüz var. Maden Kanunu’nun birinci maddesi yer altı kaynaklarının toplumun refahı için çıkarılmasına hükmediyor ki biz de bunu yapacağız. Türkiye bir hukuk devleti, burada kimse elini kolunu sallayarak iş yapmıyor, bizler de bir mevzuata tabiyiz. Doğu Biga da yabancı sermayeli bir Türk şirketi, yatırımcısı Alamos Gold. Türkiye’ye doğrudan 140, dolaylı olarak 240 milyon dolar yatırım yaptık; Kirazlı ve Ağı Dağı, Çamyurt toplamı. Kirazlı’ya inşaat için 160 milyon dolar daha harcayacağız. Ağaç kesiminden dolayı orman bakanlığına 54 milyon TL ödedik. Ama asıl yatırım giderimiz altının aranıp bulunması içindi'' ifadelerini kullandı.

Şentürk ayrıca kesilen ağaçların muhatabının kendileri olmadığını da ileri sürebildi.