Toplumsal Çanakkale

Kazdağları’nda siyanürlü altın madenciliğine karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti'nin birinci yıl dönümü için gidenler Çanakkale-Gelibolu girişinde bekletildi. Çanakkale merkezde basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlar ise polisin saldırısıyla karşılaştı. Gözaltına alınan kişi sayısı, son gelen bilgiye göre 20'nin üzerinde...

Su ve Vicdan Nöbeti 26 Temmuz Pazar günü bir yılını dolduruyor. Kazdağları’nda Kirazlı ve Balaban köyleri yakınında ve Çanakkale’nin içme suyu barajı Atikhisar’ın yanı başında Alamos Gold’ın taşeronu Doğu Biga Madencilik şirketinin siyanürlü altın madeni faaliyetlerine karşı başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti”nin birinci yılı için gitmek isteyen yurttaşlar Çanakkale -Gelibolu girişinde jandarma tarafından durduruldu.

Saat 17.00’den beri otobüslerde bekletildiklerini belirten İstanbul Kazdağları İnisiyatifi kimlik kontrolü yapıldığını ve araçlarının arandığını söyledi.

Çanakkale İskele Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlar ise polis saldırısıyla karşılaştı. 

Çanakkale muhabirimizin aktardığına göre birçok yurttaş da gözaltına alınmış durumda. Ayrıca polis gözaltına aldığı yurttaşları açıkça darp ediyor. Kazdağları İstanbul Dayanışması gözaltı sayısının 20'den fazla olduğunu açıkladı.

EŞ ZAMANLI SALDIRI
Çanakkale merkezde polis saldırısı başlayınca Gelibolu girişinde bekletilen yurttaşlar da jandarma saldırısına uğradı. Burada da gözaltına alınanlar var...