Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum yapılan Melih Bulu, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yorumladığı bir televizyon yayınında şaşırtıcı önerilerde bulundu. Melih Bulu'nun açıklamaları izleyenlerin aklına "Bulu ya savunma bakanı olsaydı ne yapardık" sorusunu getirdi...

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve tartışmaların odağı olan Prof. Dr. Melih Bulu’ya yönelik protestolar devam ederken, iktidara yakın TVNET’e konuk alan Bulu, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yorumladı. Programda Türkiye'nin "eski Türkiye" olmadığını savunan Bulu, “Herkes bilmeli ki Türkler’in çok güçlü bir donanması var. Belki birkaç tane görsel sunmak lazım, mesela bir ufak çatışmada roketimiz gitse bir gemiye vursa herkes de görse” ifadelerini kullandı.

‘BİRKAÇ GÖRSEL SUNMAK’ İÇİN FÜZE
Bulu, Türkiye’nin donanmasının ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamak için "birkaç görsel sunmak gerektiğini" söyleyerek şöyle konuştu:

Aslında Öne çıkarılması gereken şeyler var. O da bizim eski Türkiye olmadığımız ve yeni Türkiye’nin gücünün ne olduğu. Hard power dediğimiz, yani bizim gücümüzün sert unsurlarını göstermek lazım. Eski bir savunma sanayi çalışanı olarak da donanmada silah gücü olarak ne durumdayız diye baktım. Şu anda bölgede bizim kadar güçlü bir donanma yok. Ne İsrail’in ne Mısır’ın donanması. Yunanistan zaten gemilerini yürütemez duruma geldi. Etrafımızda bizim kadar güçlü bir donanmaya sahip bir güç yok. Bence bunun öne çıkarılması lazım. Çünkü masaya oturduğumuzda herkes bilmeli ki Türkler’in çok güçlü bir donanması var. Belki birkaç tane görsel sunmak lazım, mesela bir ufak çatışmada roketimiz gitse bir gemiye vursa herkes de görse.