Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı kararnamesi ile atanan "Kayyum" Rektör Melih Bulu, yine bir gecede yayınlanan kararname ile görevden alındı. Bu gelişmeyi sevinçle karşılayanların yanı sıra çarpıcı değerlendirmeler yapanlar da oldu.

İşte o yorumlar:

-Gazeteci Can Dündar, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir sözünü hatırlatarak hislerini paylaştı. Dündar, Demirtaş'ın "Krala yaslanmayın düşersiniz" tweetini paylaştı.

-Gazeteci Uğur Dündar, konuyu "Gel bulu, Git bulu, Saray kulu!.." sözleriyle değerlendirdi.

-Gazeteci Nevşin Mengü ise "Geldikleri gibi giderler…" yorumunda bulundu.

-Akademisyen Özgür Demirtaş "Helal olsun üniversiteme diyerek" şu yorumu yaptı: "Helal olsun Boğaziçine, Helal olsun Üniversiteme, Helal olsun Meslektaşlarıma, Helal olsun Öğrencilere…"

-Gazeteci Metin Uca ise Atatürk'e atıfta bulunarak şunu ifade etti: “Geldikleri gibi giderler” Atatürk’ün bu sözü hep doğrulandı bu topraklarda. tüm yasa tanımaz, kimliksiz, hukuk dışı kayyumlara örnek olsun, tüm direnen hakkını arayan akıllı öğrenci, öğretim üyesine helal olsun, Boğaziçi dayanışma ruhu, örnek olsun #BoğaziciDireniyor" 

-Yorumcu Levent Gültekin ise başka bir ayrıntıya dikkat çekerek "Görünen o ki Melih Bulu’ya görevden alınacağı nezaketen de olsa önceden söylenmemiş, demek ki o şekilde gelmeyi kabul ediyorsan bu şekilde de gönderiliyorsun. Haysiyet insanın en değerli hazinesidir." dedi.

-TİP Milletvekili Barış Atay ise öğretim görevlilerine teşekkür ettiği bir mesaj paylaşarak "Boğaziçi direnişinin başından bu yana tutuklamalara, işkencelere, tehditlere maruz kalan ama asla geri adım atmayan tüm öğrenci arkadaşlarımızın ve onları hiç yalnız bırakmadan, her gün eylemlerini devam ettiren öğretim görevlilerinin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. 

-İktisatçı Mahfi Eğilmez, "Boğaziçi Üniversitesi rektörünün görevden alınması bize en azından iki şey gösterdi: 1) Yanlışa karşı barışçıl yollarla sonuna dek tepki göstermek lazım. 2) İnsan istenmediği yerde kalmamalı. Sonunda o yeri kaybetmekle kalmaz aşağılanmayı da kabul etmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

-Gazeteci Fatih Portakal ise şu önemli soruyu sordu:

"Atayan da Erdoğan’dı, alan da Erdoğan. Şimdi 2 soru: Onca devlet şiddeti, tonca aşağlıyıcı söz, gözaltılar, yargılamalardan sonra NE OLDU da partili rektör görevden alındı? Erdoğan iktidarının başka bir formülü mü var?"

Havin Güngör