AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atama kararını protesto eden ve ‘kayyum rektör istemiyoruz’ diyen çok sayıda öğrenci hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve bazı öğrenciler şafak operasyonları ile gözaltına alınmıştı. 

Önceki gün sabaha karşı evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan öğrencilerden emniyetteki ifadeleri tamamların bir kısmı ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarına destek vermek için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.  Açıklamada, gözaltına alınan öğrencilerin darp edildiği ve çıplak arama dayatmasına maruz bırakıldıkları belirtildi.   

İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ
İfadelerinin alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar sırasında gözaltına alınan 24 kişiden 22'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, ikinci gün gözaltına alınan öğrencilerin ifade işlemleri tamamlanmasına rağmen halen Emniyet'te tutuldukları öğrenildi.