Toplumsal Haber Merkezi

Profesör Melih Bulu’nun yerine rektörlüğe atanan Prof. Naci İnci’ye yönelik protesto gösterileri sürerken Yükseköğretim Kurumu bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yapan üç dekanı görevden aldı.

Bu isimler Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan.

Kamuoyu Metin Ercan ismini ilk kez Toplumsal'dan okumuştu.

Naci İnci'den önceki kayyum Melih Bulu, ilk atandığı günlerde, o güne kadar hiç Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışmamış olmasıyla hocaların dikkatini çekmişti.

Konunun, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atanmasının akabinde düzenlenen zoom toplantılarında da konuşulduğunu Toplumsal Boğaziçi'ndeki kaynaklarına dayandırarak yazmış; bu zoom toplantılarından birinde, hocalardan bazılarının Melih Bulu’yu bire bir tanıyan olup olmadığını, toplantıda onunla aynı dönemden ve bölümden hocaların olup olmadığını sorduğunu aktarmıştı.

'HOCA OLACAK ŞARTLARI TAŞIMIYORSUN'
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden bir hoca Bulu'yu tanıdığını söylemişti. İşte o hoca, bugün görevden alınan İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı ve İşletme Bölümü profesörü Metin Ercan'dı. Melih Bulu, mezun olduktan sonra mezunu olduğu Boğaziçi İşletme Bölümü’ne başvurmak istiyor; bu sebeple çeşitli temaslarda bulunuyor. Kurduğu temaslardan biri Profesör Doktor Metin Ercan. Bulu, Ercan’a İşletme Bölümü’nde açılan kadroya başvurmaya niyetli olduğunu söylüyor. Metin Ercan ise kendisine aradıkları şartları tam olarak sağlamadığını, başvurmamasının daha iyi olacağını söylüyor. Kendisine kibarca başka okulda iş ara, burada hoca olmak için gereken şartları haiz değilsin deniyor.

TANSU ÇİLLER'İN DANIŞMANIYDI
Metin Ercan, Melih Bulu'nun atandığı ilk dönemde ona karşı düzenlenen zoom toplantılarına katılmış; hatta aralarındaki özel konuşmaları afişe etmişti ama anlaşılan o ki daha sonra Melih Bulu'yla aralarını düzeltmişlerdi. Kayyum Bulu, Ercan'ı İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı olarak atamıştı. Ercan'ın dekanlığı çok uzun sürmedi; bugün YÖK tarafından, yeni kayyum Naci İnci'nin de bilgisi dahilinde görevden alındı.

Prof. Dr. Ercan, daha önce Tansu Çiller’in ekonomi danışmanlığını da yapmıştı. Türk Telekom'un özelleştirilmesini hazırlayan ilk ekip içerisindeydi.