Saadet Partili Ali Aktaş, "kayıp silahlar" konusuna ilişkin sorgulamaların, konuya ilişkin yazılanların "muhaliflere korku saldığını" belirterek "iktidar açıklamaları izleyip izleyip gülüyordur." dedi. 

Ali Aktaş, katıldığı bir programda kayıp silahlara ait verilerin bugüne kadarki toplam kayıp silah sayısını gösterdiğini söyledi. Aktaş pekçok silahın ruhsatlı silah olduğunu ve kaybolduğuna dair yapılan başvurular üzerine kayıt altına alınan silahlar olduğunu vurguladı. Uğur Dündar'ın yaptığı "20 tugaylık silah" değerlendirmesini yanlış bulan Ali Aktaş, muhalefet liderlerinin bu yanlışa düşmediğine, bu konuya ilişkin bir yorum yapmadıklarına dikkat çekti. Aktaş özetle "Birkaç milletvekili dışında bu konuya değinen yok ama keşke onları basın danışmanları filan uyarsa. Çünkü bu sayılar sadece muhalefeti korkutur. Farkında mısınız iktidar bu iddialara hiç cevap vermiyor. Arkasına yaslanmış bu açıklamaları güle güle izliyordur. Çünkü otokrat rejimlerin en büyük silahı korku üretmektir. Türkiye'de Ak Parti bir korku rejimi üretmeye çalıştığına göre...Düşünün Gezi eylemi gibi bir eyleme, 100 bin silahın dağıtıldığı söylendiği ve iktidarın da susarak zımnen kabul ettiği bir ortamda sokağa çıkar mı insanlar? Siyasal muhalefet yapabilir mi? Korku rejimi yapanların, otokrat olan iktidarların en büyük malzemesi korku üretmektir. Siz istatistiki bir hata yüzünden 100 bin silah dağıtıldı veya Uğur Dündar'ın dediği gibi 20 tugaya yetecek silah var derseniz, insanlar korkudan sinerler. Muhalefet yapmaya, sosyal medyadan itirazlarını dile getirmeye bile çekinirler." dedi.

Aktaş, "Devlet elinde 100 bin otomatik silah olduğunu ve bunu kaybettiğini yazar mı? Böyle devlet olur mu? Bunu saklamaya çalışır, yazmazlar." dedi.

Aktaş, ayrıca Sedat Peker'in ilk 4-5 videoda çok önemli bilgiler verdiğini belirterek "Venezuela'daki uyuşturucu meselesi mesela. Mantıksal anlamda da oturan, dolaylı verilerle kanıtlanabilen şeylerdi ancak sonrasında savruldu" dedi. Aktaş, ayrıca "Peker hala Erdoğan'a 'Abi, Reis' diyen ve silah dağıtıldığını idda eden biri. İddiaları muhalefete mi korku salıyor? Muhalefetin dilini mi düşürüyor, zarar veriyor düşünülmeli. Peker, iktidarın merkezinin mi dostu, muhalefetin mi tartışılmalı." dedi.

SAADET PARTİSİ CUMHUR İTTİFAKINA KATILSA...

Saadet Partili Ali Aktaş, Erdoğan ile görüşerek Cumhur İttifakı'na katılma yönelimini ilan eden Oğuzhan Asiltürk'ün peşinden kimsenin gitmediğini, genel başkanlığı kazanmış olsa dahi, Saadet Partili seçmenin iktidara tepkili olduğunu ve ittifaka katılma halinde Saadet Partisi yerine başka partilere oy kullanacaklarından emin olduğunu söyledi.

Aktaş özetle "bugün islamcılar statükonun merkezi haline gelmişler, devletle buluşmuşlar, mülkle buluşmuşlar, kamusal imkanlar elde etmişler. Şimdi siz oraya (Cumhur İttifakı'na) gittiğiniz zaman zai olan, tahrip olan iktidarın dindarlık imajına ortak olacaksınız. Saadet partililerin buna razı olması mümkün değil. Oğuzhan Bey genel başkanlığı kazansa bile 1 milyon seçmenden bin seçmeni ancak razı edebilir. Geri kalan 900 bin muhalefete oy verir, ben bundan eminim" dedi.

Havin Güngör