Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği 8 Kasım 2020'den bu yana üç ay geçti. Ancak, Albayrak’ın nerede olduğu bilinmiyor. 

Albayrak’ın nerede olduğu haliyle merak konusu. CHP Gençlik Kolları’da bu meraka istinaden bir afiş tasarladı. 

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından hazırlanan afiş 81 il örgütüne dağıtıldı. Albayrak'ın görüntüsünün yer aldığı afişe “Wanted (Aranıyor)” başlığı atıldı. Albayrak'tan Merkez Bankası rezervindeki dövizin geçen yıl kimlere, hangi kur üzerinden dağıtıldığının hesabını vermesini isteyen gençler, afişte bu konuya da “www.128milyardolar.com” ifadesi ile atıfta bulundu.

Sözcü’nün haberine göre CHP Gençlik Kolları’nın 81 il ve ilçelerinde uyguladığı afiş dağıtımı hakkında İzmir Kemalpaşa’da adli işlem yapıldı. 

İfadeleri için polis merkezine çağrılan CHP'li gençler Ozan Yalçın, Salman Demir ve Cem Akbulut gözaltına alındı. Gençler Emniyet'teki ifadelerinin ardından savcılığa, oradaki sorgularından sonra da nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gençler mahkemenin ardından serbest bırakıldı.

CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın, “Bizi kamu görevlisine hakaret ve tehdit iddiası ile sorguladılar. Oysa böyle bir olgu yok, ortada bir kamu görevlisi de yok” dedi. Yalçın, “Damadın bakan olduğu, paraların yok olduğu bir ortamda yapmış olduğumuz çalışmanın birilerini rahatsız ettiği ve amacına ulaşmış olduğu sevinciyle adliyeden çıktık. Baskılar, dayatmalar, alıkoymalar bizleri yıldıramayacak. Bağımsız, aydınlık Türkiye yolunda güzel günleri hep beraber yaşamak isteyen gençler olarak baskılara ve dayatmalara karşı her zaman dik duracağız” dedi.