Toplumsal Haber Merkezi

Kastamonu'da etkili olan sağanak yağışlar Bozkurt ilçesinden geçen Ezine Çayı üzerindeki HES barajının patlamasına sebep oldu. Patlayan barajdan taşan sel suları bölgedeki evlerin ikinci katlarına kadar su altında kalmasına sebep oldu. İlk belirlemelere göre Kazım T. adlı bir kişinin öldüğü bölgede elektrik hatlarında, internet ve iletişim hatlarının tümünde de kesilmeler meydana geldi.

HES barajının patladığı ve sel sularının vurduğu ilçeye ulaşım sağlayan yolların kapandığı, mahsur kalanların kurtarılması içinse çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekiplerinin ilçeye giren yolları kapatarak geçişleri engellediği öğrenildi. 

Türk Tarih Meydanı Meydan Cafe'de 8 kişinin mahsur kaldığı belirtiliyor.

'HER ŞEY 10 DAKİKA İÇİNDE OLDU'
Bozkurt ilçesinde yaşayan Bahattin Ersöz adlı bir yurttaş, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, kendisinin de son anda kurtulduğunu belirterek, “Dere üzerinde bulunan HES’in kanalarının çöktüğü söyleniyor. Ama tam olarak bilmiyoruz. İlçede her yer sular altında. 10 dakika içinde her şey oldu. Araçlar denize sürüklendi. Kayıp insanlar var diyorlar. Ben de sel sularını görünce aracımın içinden son anda çıktım. İnsanlar çatılara çıktı. Hastane iş makineleriyle boşaltılıyor. Halen daha yağmur devam ediyor. Ben böyle bir afet görmedim” dedi.

VALİLİK REDDETTİ
Öte yandan Kastamonu Valiliği, yaptığı açıklamada sel felaketinin HES'in patlaması sonucu meydana geldiği iddialarını reddetti. Valiliğin açıklamasında, "Bu haber doğru olmayıp aşırı yağışa bağlı su taşkınları yaşanmakta"dır denildi.

Kastamonu Valiliği-sel