Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in 25 Eylül'de düzenlenen Kobane operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının ardından, bu sabah Kars'ta yeni bir gözaltı operasyonu başlatıldı. 19 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Avukat Sertaç Çelikkale’nin Artı Gerçek’e verdiği bilgiye göre Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile birlikte Kars İl Genel Meclisi Üyesi Suat Bayhan, Muazzez Çagrıtekinci, Kaya Naki, Fahrettin Kaya, Şengul Erkmen gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyete götürüldüğü öğrenildi.

GAZETECİ DE GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda ayrıca gazeteci Selda Manduz'un da gözaltına alındığı belirtildi.

Yine Digor Belediye Meclisi’nden de Hamit Taşdelen (encümen), Reis Baykız (eski encümen) ve Zorba Başkutlu’nun (eski ilçe baskanı) gözaltına alındığı bildirildi.

HDP İL EŞ BAŞKANININ EVİNE POLİS BASKINI
Operasyon kapsamında HDP İl Eş Başkanı Cengiz Anlı’nın da evine baskın yapıldı. Anlı’nın evinde arama yapıldı. Aramanın ardından Anlı'nın gözaltına alındığı öğrenildi.

AYHAN BİLGEN 'KADIN BELEDİYE BAŞKANI İLE YOLA DEVAM EDELİM' DEMİŞTİ
Kobane soruşturması kapsamında 25 Eylül’den bu yana gözaltına olan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, dün görevinden istifa edeceğini duyurmuş, “Kars'ta bir kadın Belediye Başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur” demişti.