Afyonkarahisar'da okul bahçesinde karla oynayan çocukların vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar meydana gelmiş ve çocuklar aileleri tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan 9 çocuktan 2'sinin tedavisinin hâlâ devam ettiği belirtilmişti.

Vücutlarında yanık oluşan çocuklardan patolojik örnek alınmadığı öğrenildi. Aileler patolojik örnek alınmamasına tepki gösterdi ve çocukların kıyafetlerini ısrarla polise vermek istediklerini ancak böyle bir talimat gelmediği için kıyafetlerin kabul edilmediğini ileri sürdüler.

Çocukların vücutlarında meydana gelen yanıklara neden olan maddenin nedeni henüz ne olduu bilinmiyor. Numunelerin Ankara'ya gönderildiği ve sonuçların beklendiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Olay, 10 Ocak'ta Afyonkarahisar'da meydana geldi. Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Şemsettin Karahisari Ortaokulu ile Atatürk İlkokulu'nun ortak kullanımında olan bahçede kar topu oynayan ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencisi olduğu belirtilen 9 çocuğun vücutlarının çeşitli bölgelerinde kaşıntıyla beraber yanık meydana geldi. Durumu fark eden çocuklar aileleri tarafından hastaneye götürüldü ve 9 çocuğun 7'si taburcu edildi. 2 çocuğun tedavileri ise Eskişehir Osmangazi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.