CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel'' programına katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "üçüncü ittifak" çıkışına ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, "Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil. Bu düşünceye de saygı duyacağız. 24'ünde toplanacağız bu konu da gündeme gelir, masaya yatırırız" açıklamasını yaptı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

İttifakla ilgili konuşurken seçim kanunun değişmesi yönünde talep geldi. Biz bu değişikliği görelim dedik. Nihayet seçim kanunu çıktı. İktidar kendi koltuğunu korumak için birtakım değişiklikler yaptı. Bizim bu kanuna göre çıkıp yeniden değerlendirme yapmamız lazım. Biz en çok milletvekilini nasıl yapabiliriz bunun çalışmalarını biz yapıyoruz CHP olarak. Eminim diğer partiler de yapıyorlardır. Anladığım kadarıyla da Temel Bey de tartışmış, ittifak içinde bir ittifak olabileceğini düşünmüş. Ben de sizin kanalınızda öğrendim. Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil. Bu düşünceye de saygı duyacağız. 24'ünde toplanacağız bu konu da gündeme gelir.

'MAN ADASI' YORUMU
Kılıçdaroğlu 'Man Adası' davasıyla ilgili açıklama yaparak, "Benim bu davayı kazanacağım belliydi. Alt mahkemede hakimler değiştirildi, deliller toplanılmadı. Benim delillerim Vakıflar Bankası'nın dekontu. Banka 'bana ait değildir' demedi" diye konuştu.