Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Saray ittifakına katılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Biz ittifakların seçim kararı alındıktan sonra kurulmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Öyle bir kanaat oluşturuyorsa yanlış bir kanaat oluşmuş" dedi.

Partisinin Eskişehir İl Kongresi'ne katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı'na katılacakları yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. "Bu zorlamalardan dolayı bu neticeyi herkes çıkarmaya gidiyor. Seçim kararı alındıktan sonra biz kendi kararımızı belirtiriz" diyen Karamollaoğlu, "Ne evet ne hayır demeyiz. Bizim de kendi çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Biz ilkeli bir siyaset yapmayı şiar edinen bir siyasi partiyiz.  Elbette bizim kendi prensiplerimiz var. Bugünkü haliyle başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Bunun değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de bugünkü şartlarda bu sistemin mutlaka değiştirilmesine ihtiyaç olduğu kanaatini de taşıyoruz. Ondan dolayı herkes kendine göre yorumlar yapabiliyor. O önemli değil elbet.