Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Türkiye olarak nasıl ki Azerbaycan için askeri destek sağladıysak Filistin için de en az aynı desteği sağlamamız gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları nedeniyle özel gündemle toplanan toplandı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Müslümanların ilk kıblesi tehdit ediliyor. Onurumuz ve izzetimiz adeta çiğnenmeye çalışılıyor. Mescid-i Aksa'ya yapılan bu alçak saldırıyı nefretle lanetliyorum" dedi.

'FİLİSTİN'E ASKERİ DESTEK SAĞLAMALIYIZ'
Türkiye'nin Filistin'e askeri destek sağlaması gerektiğini savunan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

Bugüne kadar yaşadığımız onlarca tecrübelerle gördük ki İsrail, laftan ve sözden anlamıyor. İsrail, cuma günleri camilerden okunan hutbelerden de anlamıyor. İsrail, kınanmaktan, basın toplantısında, salon toplantılarında ve mitinglerde dile getirilenlerden hiç mi hiç anlamıyor, ders çıkarmıyor. Tarih şahittir ve bugünlerde bir daha tescil edilmiştir ki İsrail ancak ve ancak güçten anlar. Ve bu gücü harekete geçirmenin zamanı çoktan gelmiş, geçmektedir ne yazık ki. Gün, topyekun İslami olarak, İslam olarak İsrail’in tepesine balyoz gibi inme günüdür kanaatindeyiz. Gün, İsrail'le anlayacağı dilde ve en yüksek perdeden konuşma günüdür. Türkiye olarak nasıl ki Azerbaycan için askeri destek sağladıysak Filistin için de en az aynı desteği sağlamamız gerektiği kanaatindeyiz. Şimdi buradan iktidarı bu konularda adım atmaya davet ediyoruz.

'İSRAİL İLE BÜTÜN TİCARİ İLİŞKİLER ASKIYA ALINMALI'

Karamollaoğlu, Meclis'in özel gündemle acil toplantıya çağrılması gerektiğini belirterek, Mecliste temsil edilen partiler tarafından da ortak deklarasyon yayınlanarak Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunun bütün dünyaya ilan edilmesini önerisini dile getirdi. Uluslararası kamuoyundaki girişimlere ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

İsrail hak ve hukuk tanımadığını Mavi Marmara saldırısı ve katliamıyla ortaya koymuştu. Bu geçen süre içinde bu konu gündemden düşürülmeye çalışıldı ama biz şimdi iktidara teklifte bulunuyoruz ki Mavi Marmara davası yeniden başlatılmalıdır. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı olarak Volkan Bozkır inisiyatif almalı ve bu sorunun BM nezdinde etkili bir şekilde gündeme alınmasını sağlamalıdır. Barış Gücü gönderilmesi için gereken hukuki altyapı vardır aslında ve bu konu bir an önce karara bağlanmalıdır. Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) geçtiğimiz şubat ayında aldığı işgal altındaki topraklarda işlenen savaş suçlarıyla ilgili kararı önemlidir ve biz bu noktada UCM'nin harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunun için girişimlerde bulunulmalıdır.

Karamollaoğlu, "İsrail ile normalleşme anlaşması yapan ülkeler dahil her İslam ülkesi ve dünyada hukuku ve adaleti önemseyen bütün ülkeler varsa İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırmalıdır. İsrail ile bütün ticari ilişkiler askıya alınmalı ve Kudüs'ün İslam dünyası için ne anlam ifade ettiği bu şekilde kararlılıkla ortaya konulmalıdır." ifadelerini kullandı.