Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu yıl içinde erken seçim beklemediğini söyledi.

Sözcü Tv’nin Youtube yayınına katılan Karamollaoğlu "Ben Tayyip Beyi tanıdığım kadarıyla yani olağanüstü bir durum kendisi yönünden olmazsa erken seçiminin olabileceği kanaatinde değilim. Bu sene bir erken seçim beklemiyorum" dedi.

Karamollaoğlu "Sayın Erdoğan ikinci sefer de aday olmak istiyor belki ama aday olsa bile kazanma ihtimalinin olmadığını da az çok görüyor. Ama ne olursa olsun belli şartları yerine getirerek bir dönem daha Cumhurbaşkanı olmayı düşündüğü kanaatindeyim. Bunun da imkanı olmadığı kanaatini yine taşıyorum. Bu sebeple bu dönemi sonuna kadar götürür diye düşünüyorum. Yani seçim normal şartlarla 2023'de yapılır diye düşünüyorum" diye konuştu.

‘ALELACELE BİZDEN AYRILIP AKP ÜYESİ OLDU’
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP İstanbul İl Başkanlığı'na Milli Görüşçü Osman Nuri Kabaktepe'yi getirmesine ilişkinse Karamollaoğlu "Dikkat edin Kabaktepe o ana kadar AK Parti'nin üyesi bile değilmiş. Alalacele bizden ayrılıp AK Parti'nin üyesi oldu" dedi.

SP lideri, “Şimdi İstanbul İl Başkanı'nın değişmesi AK Parti'nin politikalarının değişmesi manasına gelebilir mi? Bakanlar, milletvekilleri AK Parti'nin politikalarını etkileyemezken, İstanbul İl Başkanı mı etkileyecek? Ha şu denebilir, ‘bak il başkanı geldi şimdi biz Saadet Partisi'nin tabanını oyacağız' yok o da sökmez. Yani bir il başkanı bir partinin bütününü temsil etmediği için bizim tabanımızı etki altına alamaz. Sempati duyanlar olur, memnun olanlar olur, kendisiyle daha rahat biraraya gelenler olabilir ama bunların hiç birisi AK Parti'nin kendi politikalarını Saadet Partisi'nin politikalarına değiştirebileceğini ima bile etmez" ifadelerini kullandı.