Karamollaoğlu, Akşener'e 'tek aday' konusunda destek verdi. Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, "Bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacağını düşünüyorum" dedi.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yaptığı ziyarette İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı “tek aday” ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin yaptığı “çok aday” çıkışlarına yanıt verdi. Karamollaoğlu, Akşener'in önerisine destek vererek "Eğer bir araya gelinip de bir teklif üzerinde ittifak sağlanan bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacağını düşünürüm. Fakat biraz erken" diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: "BİR ADAY BELİRLENİRSE BUNUN DAHA İSABETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Meral Akşener'in cumhurbaşkanı seçimine "ilk turda tek adayla gidilmeli" önerisi ile Muharrem İnce'nin "aday sayısı ne kadar çok olursa katılım o kadar yüksek olur" önerisini değerlendiren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Meral Hanım’ın ortaya attığı teklif bence daha makul bir tekliftir. Öbürü de olabilir. Yani geçen dönemde hemen hemen farklı, her parti farklı adaylar çıkardılar. Benim kanaatim şu anda, eğer bir araya gelinip de bir teklif üzerinde ittifak sağlanan bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacağını düşünürüm. Fakat biraz erken.Bu tip konularda, seçim sathı mailine girilmeden çok fazla spekülasyona sebep olacak ifadeler kullanmayı doğru bulmuyorum."