Toplumsal Haber Merkezi

Gaziantep'te dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası kentin birçok bölgesinde elektrik kesintisi yaşandı. Kış günü yaşanan ve 15 saati aşan elektrik kesintisinin ardından halk, Toroslar EDAŞ’a isyan etti.

Büyük bölümünde yaşanan elektrik kesintisi sanayi şehri olan kentte hayatı olumsuz etkiledi. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) elektriklerin kesilmesiyle fabrikaların tamamı üretime ara verirken, esnaf da çareyi jeneratör çalıştırmakta buldu.

Antep halkı sosyal medya üzerinden Toroslar EDAŞ’a tepki gösterirken kesintinin nedenini ve elektriklerin ne zaman geleceğini Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere kentteki yetkililere sordu.

TOROSLAR EDAŞ'TAN AÇIKLAMA
Halkın tepkisi üzerine Toroslar EDAŞ yazılı bir açıklama yaparak elektrik kesintisinde, yoğun kar yağışı ile buzlanmanın enerji nakil hatlarına verdiği zarar ve kar yükü nedeniyle hatların üzerine devrilen ağaçların etkili olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Gaziantep ilimizde dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yoğun kar yağışı sebebiyle Merkeze bağlı Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerinin bir bölümü ile Nizip, İslahiye, Oğuzeli ve Araban ilçelerinin bazı bölgelerine kısmi olarak enerji verilememektedir. Hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasar Toroslar EDAŞ ekipleri tarafından tespit edilmiş, kesintiden etkilenen müşterilerimize en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütülmektedir. Gece oluşan arızaların bir bölümü ekiplerimizce an itibariyle giderilmiş ve enerji verilmiştir.” denildi.

TEDBİRSİZLİK VE YETERSİZ ALTYAPI
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan da halkın tepkisini dillendirdi ve bu soğukta yurttaşın daha fazla mağdur edilmemesini talep etti.

"Gaziantep’te yağan ilk kardan sonra çok ciddi elektrik kesintileri yaşandı. Birçok mahalleye hala elektrik verilmedi. Hava durumu tahminleri aylar önceden belirlenirken, EnerjiSA’nın bu tedbirsiz ve yetersiz altyapısı dolayısıyla hemşehrilerimiz büyük bir mağduriyet yaşamaktadır" diyen CHP'li Kaplan "Derhal gerekli çalışmaları yapmalı ve bu soğukta vatandaşlarımız elektrik kesintileriyle daha fazla mağdur edilmemelidir" ifadelerini kullandı.