Toplumsal Haber Merkezi

İran'da 2018 yılında meydana gelen kazada kaptan pilotu Beril Gebeş ile Pilot Yüzbaşı Melike Kuvvet idaresindeki Başaran Holding'e ait bir iş jeti, İran'da düşmüş ve kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada yaşamını yitirenlerden biri de uçağın ikinci pilotu Melike Kuvvet'ti. Hava Kuvvetleri'nde Pilot Yüzbaşı görevindeyken Fethullahçı çetenin AKP'nin gözetiminde kurduğu kumpasla TSK'dan uzaklaştırılan Melike Kuvvet, ailesinin ve kendi geçimini sağlamak için sivil pilotluk yapmaya başlamıştı.

Pilot Binbaşı Kuvvet, Mart ayındaki kaza olmasaydı kısa bir süre içinde TSK'daki görevine binbaşı rütbesi ile dönecekti. Melike Kuvvet'in Konya'daki cenaze töreninde de Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, giymeye hazırlandığı binbaşı rütbeli tulumu da konulmuştu...

Bugün Pilot Binbaşı'nın ölümünün ölümünün üçüncü yılı. Kumpas Mağdurları Derneği de (KumpasDer), Pilot Binbaşı Melike Kuvvet'i unutmadı. Dernekten yapılan açıklamada "FETÖ Kumpasları ile mesleğini kaybeden yaşamı alt üst edilen pilot binbaşı Melike Kuvvet'i Hak'ka yürüyüşünün üçüncü yılında saygıyla rahmetle anıyoruz" denildi.