İzmir’in Torbalı ilçesinde iki kişi evlerinde aynı kişi tarafından öldürüldü. Bir polisi de ağır yaralayan Enver Y. adlı zanlı öğle saatlerinde yakalandı.

İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park (53), Ertuğrul Mahallesi Dost Yunus Sitesi’ndeki evine gelen maskeli şüpheli tarafından silahla vuruldu. Durumun bildirilmesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Park’ı Torbalı Devlet Hastanesine kaldırdı. Park, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bu saldırıdan kısa süre sonra Park’ın evine yaklaşık 600 metre uzaklıkta, Torbalı Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal de evinde öldürüldü.

CİNAYETLERİN NEDENİ PARA İDDİASI
İlk tespitlere göre 30 yaşındaki Enver Y. adlı şüpheli, dün akşam saatlerinde site girişinde karşılaştığı ve para istediği Park’ı öldürdükten sonra sokakta karşılaştığı Harun Gülcemal’i silahla tehdit ederek ondan da para istedi. Ardından silah zoruyla doktoru eve götüren zanlı, burada da Hatice Gülcemal’i silahla vurarak öldürdü. Zanlının Hatice Gülcemal’i öldürdükten sonra eşi Harun Gülcemal’i silah tehdidiyle bir bankanın ATM’sine götürdüğü ve kartından bin 500 lira çektiği, parayı aldıktan sonra Harun Gülcemal’i bırakıp taksiyle otele gittiği belirtildi.

Yapılan araştırma sonucu zanlının, Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan bir otele gittiğini belirleyen ekipler, oteli ablukaya aldı.

Bu sırada polisin geldiğini fark eden zanlı birinci kattaki odanın penceresinden atlayarak markete girdi.

Markettin arka tarafından bulunan pencerenin camını kırarak kaçmaya çalışan zanlıyı fark eden polis ve jandarma ekipleri ‘teslim ol’ çağrısı yaptı.

BİR POLİS YARALANDI
Zanlının ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada bir polis memuru yaralandı.

Ambulansla önce Torbalı Devlet Hastanesi kaldırılan yaralı polis memuru daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Ayağından yaralandığı öğrenilen zanlının marketin arkasındaki araziye kaçtığını belirleyen ekipler bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Zanlının daha önce de bir çok sabıkasının olduğu ve yağma suçundan hükümlü olduğu cezaevinden kısa süre önce tahliye olduğu öğrenildi.

Cinayetlerin ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis ve jandarma ekipleri, katil zanlısıyla bağlantılı olabilecekleri gerekçesiyle iki kişiyi gözaltına alındı.

Zanlı da bugün öğle saatlerinde yaralı halde yakalandı.