CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu partisinin bastığı "SaBıKa Holding Broşürü"yle ilgili paylaşımı nedeniyle bugün hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

CHP'nin paravan şirketlerle karapara akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili hazırladığı "SaBıKa Holding" adlı broşür CHP'liler tarafından Beyoğlu ve Beşiktaş'ta dağıtılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine, "SaBıKa Holding" broşürü üzerine Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "devlet görevlisine hakaret" suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Broşürü sosyal medya hesabından, "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 

Canan Kaftancıoğlu, 3 davada verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 31 Mayıs'ta Silivri Cezaevi'ne gönderilmiş, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmıştı. 

DURUŞMADAN NOTLAR
Canan Kaftancıoğlu, salona geldi ve kimlik tespitinin ardından duruşma başladı. 

Söz alan Canan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

Çağlayan'da yargılandığım kaçıncı dava bilmiyorum. Söz konusu tweette partimizin saha çalışmasını paylaştım. Bu memlekette hakaret edenleri biliyoruz ama bu tweetin neresinde cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine hakaret var?

Savunma yapabilmek için iddianame savcısının bunları açıklamasını istiyorum. Avukatlarımın beyanından sonra beyanda bulunacağım.