İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Gezi Davası’nda tutuklananlar için avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’ne katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine davet edilen bazı gazetecilere gönderme yaptı. Kaftancıoğlu, “Gezi’deki barışçıl eylemlere karşı, kendilerine gazeteci diyen birileri de oradaki öfkeyi yalanları üzerinden meşrulaştırıp alet oluyorlardı. O gün Gezi’yi o şekilde hatırlatanları da unutmayacağız” dedi.

Canan Kaftancıoğlu’nun konuşması şöyle:

 Arkadaşlarımız şu anda tutsak. Haksız, hukuksuz yere tutsak edilen birçok kişi gibi. Arkadaşlarımız şu anda tutsak ve arkadaşlarımız suçsuz. Hepimiz biliyoruz. Ama arkadaşlarımızın suçsuzluğundan daha önemli bir şey daha var: Gezi’de eşitlik, özgürlük isteyen milyonlar gibi arkadaşlarımız haklı aslında. Ve bu arkadaşlarımızın Gezi’deki milyonların haklılığı aslında korkutuyor bugünün kötülüğünü. Bugünün iktidarda olan kötülüğünü.

KENDİLERİNE GAZETECİ DİYEN BİRİLERİ

 Şunu bilsinler ki o kaybedecek adalet kazanacak. O kaybedecek insanlık kazanacak. Ve arkadaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi haklılıklarıyla mücadelelerini sürdürmeye devam edecekler. Gezi’de milyonlar eşitlik için, doğa için, kardeşlik için, belki de dünyanın en barışçıl, en haklı, en meşru eylemini gerçekleştirirlerken birileri öfkeyi örgütlerken o barışçıl eylemlere karşı, kendilerine gazeteci diyen birileri de oradaki öfkeyi yalanları üzerinden meşrulaştırıp Gezi’yi nereye koymak istendiğini görüyorlar ve ona alet oluyorlardı.

UNUTMAYACAĞIZ

Biz haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. O gün Gezi’yi o şekilde hatırlatan ya da topluma yaymak isteyenleri de unutmayacağız diyorum. İster içeride olalım ister dışarıda. Haklı olmak en büyük gücümüz olacak. O zaman o nedenle korkması gerekenler bizler değiliz, korkması gereken onlar.”