CHP Genel Merkezi tarafından, 'paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği' ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşür hazırlanmıştı.

15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Hazırlanan iddianame İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Böylece, CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, CHP İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Gözde Fil, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Ekici, CHP Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı Cem Özçelik ve parti üyeleri Burak Aluçlu, Gökhan Akgül, Seçkin Aybar ile Tuğba Güçtekin hakkında dava açıldı.

KAFTANCIOĞLU'NA SORUŞTURMA
Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na SaBıKa Holding broşürünü sosyal medya hesabından paylaştığı için dava açıldı. 

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: 

15 Ekim 2021 tarihinde parti yöneticilerimiz ile birlikte partimizin SaBıKa Holding broşürlerini dağıttığımız gerekçesiyle şahsın “mağdur” olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanına Hakaret ve Kamu görevlilerine hakaretten iddianame düzenlenerek hakkımızda dava açıldı.

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’na da bu saha çalışmasını sosyal medyadan paylaşması sebebiyle aynı suçlamalarla farklı bir dosyadan dava açıldı.

Kanunun ilgili maddesini kendi iktidarlarını ve “şahsı” eleştiren herkese uygulayan bir sistem var. Bu sistemin “mağdur” ettiği gerçek kişiler yani bu toplum için sorgulamaya, eleştirmeye ve adalet aramaya devam edeceğiz.