Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum olarak atamasıyla düzen siyasetindeki "atanmış-seçilmiş" tartışması yeniden alevlenmişti. Bugün ise Erdoğan'ın "Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" şeklindeki ifadeleri tartışıldı. Bunun üzerine #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi Twitter'da Türkiye gündeminin tepesine yerleşti. Ancak Bu tartışmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı ve Erdoğan'ın istifasını istemeyeceklerini ifade etti.

"Cumhurbaşkanı da istifa etsin demeyeceğiz" diyen Kaftancıoğlu, Twitter mesajında "çünkü Cumhurbaşkanı seçilmiş, kayyum rektör ise siyasi gerekçe ön planda tutularak atanmış bir kişi. Bu nedenle Melih Bulu istifa diyecek, seçilmiş Cumhurbaşkanını ise sandıkta halkın takdirine sunacağız" dedi. Kaftancıoğlu "Halkın iradesine saygı duymayanların anlamasını beklemek zor olsa da durum böyle" yorumunu yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "Televizyonlarda 'Melih Bulu istifa etmeli' diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler. Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı.