Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışma eylemine yönelik polis saldırısı sonucu gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi.

Gözaltılara ve tehditlere karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve onlara destek için gelen binlerce yurttaş İstanbul Kadıköy'de buluşmuştu. Polis şiddetinin net bir fotoğrafının verildiği Kadıköy'de onlarca yurttaş yaralanmış, linç edilmiş ve ters kelepçeli bir şekilde saatlerce polis otobüslerinde alıkonulmuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alınan 10 kişinin adli kontrol talebi, 13'ünün ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti.

BOĞAZİÇİ KAYYUMU YİNE KAÇTI
Erdoğan'ın Boğaziçi'ne atadığı kayyumu Melih Bulu ise, bugün de öğrencilerden kaçmayı tercih etti. Kayyumluktan çıkan Bulu öğrencilerin "Buyurun konuşalım Melih Bey" çağrısına yanıtı arabaya atlayarak verdi. Öğrenciler ise Melih Bulu'yu üniversiteden yuhalayarak gönderdi.

BURSA'DA DA GÖZALTILAR VAR
Öte yandan, Bursa'da gerçekleştirilen Boğaziçi ile dayanışma eylemine de polis müdahale etti. Saldırı sonucu yirmiye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi.