"Kamu kurumlarını babalar gibi satarız" sözleriyle hatırlanan AKP’nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ın villasındaki kaçak yapı Üsküdar Belediyesi tarafından yıkılmış, Unakıtan “Bu zulüm son bulmalı” diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşamadığını söylemişti. Ahsen Unakıtan bir süre sonra Erdoğan’ın kendisine geçmiş olsun telefonu ettiğini ve 10 dakika görüştüklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Unakıtan’ın iddia ettiği görüşme yalanlandı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bir internet sitesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın merhum Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ı oturduğu villanın çatısının ‘kanuna aykırı’ olduğu gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi tarafından yıkılması nedeniyle telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği şeklinde bir haber yer almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır.

'DEDİKODU YAPMAYALIM SPOR YAPALIM'
Görüşme iddiasının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlanması üzerine Independent Türkçe’ye konuşan Unakıtan’a ise, “Dedikodu yapmayalım spor yapalım” dedi.

Kaçak çatının yıkımından sonra konuşan Ahsen Unakıtan, “Burada 80 tane koruma beni tartakladı. Omuzlarımdan tutarak beni tartakladılar. Bu zulüm son bulmalı” diye isyan etmişti. Belediyeden ise Unakıtan'ı “kimse kılına bile dokunmadı” diyerek yalanlamıştı. 

İLGİLİ - Ahmet Hakan'dan al dedikoduyu: Yenge, sağlığında başını ağrıttığı rahmetlinin kemiklerini sızlatıyor