AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Kabine toplantısı öncesinde 2 saat küçük ortağı Devlet Bahçeli'yle de görüşen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Küresel yönetim sisteminin vanasını elinde tutanlar, kendi sınırları içindeki tek bir olumsuzluk karşısında dahi her türlü hak ve hukuku askıya almayı meşru sayarken, milyonlarca insanın ölümünü, duyarsızlıkla seyrediyor.
  • Konu Türkiye gibi hakkı ve adaleti savunanlar olunca ağız birliği yapıp bambaşka istikametlere yönelebiliyor.
  • Geçmişte uzunca bir süre ülkemizi istedikleri gibi şekillendirenler Türkiye artık kendi duruşunu sergilemeye başlayınca paniğe kapıldılar.

Erdoğan'ın konuşmasının devamında 'büyükelçiler krizi'yle ilgili şunları kaydetti:

Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçilerin hadsiz açıklamayı aynı çerçevede değerlendiriyoruz. Bu açıklama bir kişiyi değil doğrudan ülkemizi ve egemenlik haklarımızı hedef almıştır.

Anayasamızın belirttiği gibi yargımız kimsenin belirlemine giremez. Türkiye'yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz. Yargı mensuplarımıza yapılan hadsizliğe cevap vermek bizim görevimiz.

Büyükelçiler için ortaya koyduğumuz tavır, bu samimi tavrın karşılığıdır. Bizim niyetimiz kriz çıkarmak değil. Egemenlik haklarımızı korumak. Nitekim bugün büyükelçilerin yeni açıklamada yargımıza yönelik müdahaleden geri dönülmüştür.

Açıklama sonrasında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz.

Kişisel hırsları, ideolojik saplantıları uğruna kendi ülkeleri aleyhindeki kampanyaların parçası olan mankurtları milletimiz takip etmektedir.

Gezi olayların neredeyse bir ay boyunca yapılan oyunları hatırlayın. Ülkemizin yakın tarihindeki 17-25 Aralık Darbe Girişimi ardından kopartılan fırtınayı da hatırlayın. Bu hadiselerin hepsinde terör örgütlerin sırtları sıvanmıştır.

Terörle yapamadıklarını ekonomi ile yapmak isteyenleri engelledik engelliyoruz.

Biz ne yaptığımızı da bunun sonuçlarını da biliyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak arka planına hakim olmadığımız hadise kalmadı.

Dünyanın en güçlü sağlık altyapısını biz kurduk. Şehir hastanelerini biz hayata geçirdik, salgın döneminde meyvelerini topladık.

Hani bir şey yapılmıyordu? Eskişehir'e git orada yapılanları gör bay Kemal. Çin'in dev firması oraya geldi, fabrikasını kurdu.