Para için yarıştırılan atların çektiği zulüm yetmezmiş gibi bir de şiddet görüntüleri ortaya çıkıyor. Son görüntüler ise Türkiye'nin en ünlü jokeyi olarak kabul edilen Halis Karataş'a ait. Bindiği ata öfkesini kusan Karataş'ın atın kafasını yumrukladığı ve atın sarsıldığı görüntüler paylaşıldı. Halis Karataş ise gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

 Halis Karataş, bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen M. Alpay Özoğul Koşusu'nda (günün 7. koşusu) Art's Man isimli ata yumruk atmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Halis Karataş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

İstanbul’da bugün bindiğim ve son dönemde birlikte güzel birinciliklere imza attığım Arts Man ile aramda yaşananlar tüm yarışseverleri ve hayvanseverleri olduğu gibi beni de çok üzdü.

Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil.

Bu nedenle başta Arts Man ve ilgililerinden, sonra da tüm yarışsever ve hayvanseverlerden özür diliyor, bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz veriyorum.