Jandarma sosyal tesislerinde içki satışı durduruldu. Tüm jandarma sosyal tesislerinde içki satışının durdurulması geçen ramazan ayı ile birlikte başladı. 

İçki satışının durdurulması emekli bir askerin CİMER yaptığı başvuruya verilen yanıtla resmileşti. 

OdaTV'den Masum Gök'ün haberine göre Emekli Deniz Subayı Erdem Ertürk, arkadaşlarıyla birlikte geçen mayıs ayında Muğla Datça yolu üzerinde bulunan Jandarma sosyal tesisine gitti. İçki siparişi vermek istediklerinde görevli garson içki satışının yasaklandığını söyledi. 

Bunun üzerine CİMER'e yazan Erdem Ertürk'e Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca 4 Haziran tarihinde verilen yanıtta, "Konu ile ilgili yapılan araştırmada Sosyal Tesis Müdürlüğü bünyesinde yapılan tüm satış işlemleri ilgili mevzuat kapsamında yapılmakta olduğunu belirtir, esenlikler dileriz" denildi.

TSK'DA DURUM NE
Öte yandan içki satışının yasaklanmasının ardından Jandarma sosyal tesislerinde yaz ayları için yapılan içkili düğün rezervasyonlarının durumu ise merak konusu oldu. Bir yıl önceden yapılan düğün rezervasyonlarını da iptal edemeyen çiftler, içkisiz düğün yapmak zorunda kalacaklar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait orduevi ve sosyal tesislerde  ise içki satışına  devam edilmekte.