Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir depreminde hasar gördüğü için sadece Acil Servis ve bazı poliklinik hizmetlerinin verilebildiği Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin yerine yenisinin yapılacağı sözü veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sözünü yerine getirmesini istedi.
 
İzmir’i 30 Eki 2020 tarihinde vuran depremde hasar gören yapılardan biri Buca ilçesindeki Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi oldu. İlçedeki tek kamu hastanesinin kimi bölümlerinin zarar görmesi nedeniyle sadece bazı poliklinikleri ile prefabrik yapıya taşınan Acil Servisi’nde düşük kapasitede hizmet verilebiliyor. 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası yaptığı açıklamada 2,5 ay içinde geçici, 2 yıl içinde de yeni hastanenin yapılacağı sözünü vermesinin üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen bu yönde hiçbir adım atılmadı.
Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, yaptıkları açıklama ile Bakan Koca’ya bu sözünü  hatırlattı. Şirinyer Meydanı’nda "Bakan sözünü tutsun, Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi açılsın" yazılı pankart taşınarak yapılan açıklamada SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İşyeri Temsilcisi Hava Akcan konuştu.
 
Hastanenin kapatılmasının ardından çevredeki eczane, medikal, optik gibi çeşitli sağlık kuruluşlarının da olumsuz etkilendiği belirten Akcan, "Buca halkı başta olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan halkımız pandemi koşullarında sağlık hizmetine ulaşmada büyük zorluklar yaşamaktadır" dedi. 
 
Bakan Koca'nın “Buca halkını hastanesiz bırakmayıp, 15 Ocak tarihinde 250-300 yataklı sahra hastanesini hizmete açacağız” yönündeki sözlerini hatırlatan Akcan, geçen zaman içinde hastanenin ihalesinin yapılmadığını ve süreçle ilgili kamuoyuna bilgi verilmediğini ifade etti.
 
VERİLEN SÖZ TUTULSUN
Akcan, yeni hastane binasının ne zaman yapılacağının belirsiz olduğunu belirterek, "Hükümet Buca halkına verdiği hastane sözünü tutmamaktadır. Bizler Buca Emek ve Demokrasi Güçleri olarak halkın hastanesinin en kısa sürede yapılıp, hizmete açılmasını istiyoruz" dedi.
 Sağlık hizmetinin herkes için parasız ve kolay ulaşılabilir olması gerektiğini de söyleyen Akcan, bu hakların erişimi için herkesi birlikte mücadele davet etti.