Geride kalan iki yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Av. Yücel, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı verdikleri mücadeleyi yeni dönemde de sürdüreceklerini kaydetti. Yücel, “İki yıl önce hukuk devleti, demokrasi, insan hakları, cumhuriyet değerleri, laiklik ve insan hakları üzerine bir mücadelenin sahibi olacağız diyerek çıkmıştık bu yola. Aradan geçen süreç en genç yönetim kuruluna sahip İzmir Barosu’nu 112 yıllık geçmişin deneyimi ile Türkiye’nin hukuk politikasını, demokrasi mücadelesini, insan hakları mücadelesini belirler noktaya taşıdık. İz bırakan, mücadeleyi ateşleyen ilk kıvılcımlar sürekli olarak İzmir Barosu’ndan çıktı. Bugün Türkiye’deki tüm baroların gözü İzmir Barosu’na çevrilmiş durumda” diye konuştu.

YANDAŞLAR HÜSRANA UĞRADI
İzmir Barosu'nda Çağdaş Avukatlar'ın yeniden kazanmasının Türkiye’de hukuk devletinin, insan hakları mücadelesinin ve demokrasinin kazanması olarak gördüklerini kaydeden Av. Yücel, bunu başaracak güce sahib olduklanını söyledi.

Çoklu Baro tartışmalarına da değinen Av. Yücel, “Çoklu baro için yola çıkanlar 2 bin imza ile bunu kurarız diyenler, meclisteki el sayılarına bakarak çoklu baro ortaya çıkarmaya çalışanlar, İzmir’de tam bir hezimete uğradılar. İzmir halkı, avukatı cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, çağdaş yaşama inanır ve buna sahip çıkar. Demokrasiyi ortadan kaldıracak cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıracak, İslami bir yapıya, iktidara bağlı bir yapılanmaya yol açacak çoklu baro düzenlemesine asla izin vermeyecektir. İzmir’den iktidar yalakası bir baro asla çıkmayacaktır” ifadelerini kullandı.