İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde can kaybı 51’e yükseldi. Yaralanan 896 kişiden 667’sinin taburcu edilirken, 229 kişinin ise hastanelerde tedavisi devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

10.50: AFAD, deprem sonrasında, 40'ı büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere, toplam 850 artçı sarsıntı yaşandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 51'e yükseldiğini açıkladı . 

08.15: AFAD can kaybının 44’e yükseldiğini duyurdu.

Deprem sonrasında, 40’ı 4’ün üzerinde toplam 833 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

 08.00: İzmir depreminden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde, 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremde ağır hasar gören toplam 17 bina ile başlatılan, dün 9 binada yoğunlaşılan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak için zamana karşı mücadele veriliyor.

Çalışmaların ikinci gününde 16 yaşındaki İnci Okan ve 55 yaşındaki Ahmet Çitil'in yaralı olarak ulaşıldığı Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında, beton parçalarının arasında yardım bekleyenlere ulaşmak için hassas bir çalışma yürütülüyor.

Deprem öncesi 8 katlı olan, deprem sonrası tamamen çöken apartmanda ekipler, vinç ve iş makinaları yardımıyla alt katlara yaşam koridorları açmaya çalışıyor.

Çalışmaları enkaz altında kalanların yakınları da endişeli bir bekleyişle izliyor.

Ekipler, zaman zaman çevredekilere sessizlik çağrısı yapıyor.

Dünkü çalışmalarda Helim Sarı, Fadime Tolu, Gülçin Aykut Soydan ve Hülya Özmet'in canlı çıkarıldığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda ise çalışmalar binanın yan yatma tehlikesi nedeniyle kontrollü devam ediyor.

Altında bir marketin bulunduğu iki katı çöken ve vinçlerle desteklenen binanın çevresinde enkaz altında olabileceği düşünülen kişilerin yakınları umutlu bekleyişlerini sürüyor.

Arama kurtarma çalışmalarında dün 62 yaşındaki Emine Eren'in yaralı olarak çıkarıldığı 3 bloklu Barış Sitesi ile 2 bloklu Emrah Sitesi ve Yağcıoğlu Apartmanı enkazlarında aralıksız devam eden çalışmalarda ise bazı depremzedelerin cansız bedenlerine ulaşıldı.

07.50: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını edenlerin sayısının 43'e yükseldiğini açıkladı. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, 1'i boğulma nedeniyle olmak üzere 43 vatandaşın depremde hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, yaralanan 896 kişiden 667’sinin taburcu edildiği, 229 kişinin ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA 3. GÜN

Deprem sonrası, hasar gören ve yıkılan binalarda enkaz altında kalanlar için AKUT, UMKE, AFAD ve İzmir İtfaiyesi'nin aralarında bulunduğu ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları ise üçüncü gününde devam ediyor.

Çöken 17 binanın 9'unun enkazında arama çalışmaları tamamlanmıştı. 8 binanın enkazında ise çalışmalar devam ediyor. AFAD'ın dün yaptığı açıklamada enkaz altında kurtarılmayı bekleyen 180 kişi olduğu belirtilmişti.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabaha doğru yaptığı açıklamada “112 Acil Komuta Merkezi'nde yaptığımız toplantıda, afet süreci yönetiminde görev alan çalışma arkadaşlarımızla durumu değerlendirdik. Depremin üzerinden yaklaşık 35 saat geçti. Şu an yapılabilecek her şey için ihtiyaçları belirleyip eylem planları üzerine istişarelerde bulunduk” bilgisini paylaştı.