AFAD, İzmir depreminde can kaybının 100'e yükseldiğini, 147 kişinin tedavisinin sürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yaralanan 994 kişiden 847'si taburcu edildi.

Büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam 1464 artçı sarsıntı yaşandığı bilgisi aktarıldı.

Arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12’sinde çalışmaların tamamlanmış olduğu, 5 binada ise çalışmaların devam edildiği açıklandı.

AFAD'dan yapılan son açıklamada şunlar kaydedildi:

MÜDAHALE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7.985 personel, 25 arama kurtarma köpeği ile 1.073 araç görevlendirilmiştir.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir.

Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; destek ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 7 adet kargo uçağı ile personel ve araçların sevkiyatı 20 uçuş ile gerçekleştirilmiştir. JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu ile katılmaktadır.