Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de, parti binalarına silahlı olarak giren bir kişinin binayı ateşe verdiğini duyurdu. Saldırgan içeride bulunan parti görevlisini silahla ateş ederek öldürdü.

Polisin yaptığı müdahalede saldırgan gözaltına alınırken, yaşamını yitiren kişinin saldırgana kapıyı açan parti görevlisi Deniz Poyraz ismindeki kadının olduğu öğrenildi.

HDP İzmir İl Başkanlığı’nın camları kırıldı. Gelen ilk bilgilere göre polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken bölgeye giriş çıkışlar da durduruldu. Polisin “caddede kimse kalmasın kepenkleri kapatın” anonsları yaptığı bildirildi.

HDP ise konuyla ilgili, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.” açıklamasında bulundu.

DHA'nın olayla ilgili olarak geçtiği haberde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişinin bir anda sokağa tabancayla ateş ettiği belirtilen haberde, olay yerine gelen polisin binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdiği ve sokağın yaya geçişine kapatıldığı belirtildi. Haberde zanlının yakalanması için çalışma başlatıldığı, kim olduğu ve neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemedeği belirtildi.

'POLİSİN MÜDAHALE ETMESİNİ BEKLİYORUZ'
HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti.

HDP'DEN TOPLANMA ÇAĞRISI
HDP saldırıya ilişkin partililere il binasında toplanma çağrısı yaptı. Twitter'dan yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır.

İzmir Valiliği, HDP il binasına yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.

İzmir Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle oldu:

"İlimizde bugün saat 11.05 sıralarında, 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2'nci katındaki HDP İl binasına, sağlık çalışanıyken ayrılmış olan O.G. isimli kişi girerek, parti çalışanı D.P.'yi tabancayla ateş edip öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır"

 

HDP İzmir İl Örgütü'ne saldıran ve Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer'in 1 gün önceki sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.