Toplumsal Haber Merkezi

İzmir ve çevresinde şiddetli hissedilen bir deprem meydana geldi. 6.6 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendilerine gelen ihbarlarda toplam 20 binanın yıkıldığını açıkladı. Son belirlemelere göre İzmir depreminde 17 yurttaşımız hayatını kaybetti, 709 yurttaş da yaralandı.

AFAD açıklamasında “Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin 20 saniye kadar sürdüğü belirtilirken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı.

Depremde yıkalan binaların çıkardığı toz bulutu havadan böyle görüntülendi:

HALK ENKAZ KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR!
İzmir halkı, depremde yıkılan binalardan birinde kendi imkanlarıyla arama yapıyor. 

İşte o kareler:

Paylaşılan bir başka görüntüde ise, enkazın içine seslenen ve "içeride kimse var mı" diye bağıran yurttaşlar, çığlıklarla yanıt alıyor:

Enkaz altındakileri kurtarmak için seferber olan yurttaşlar, bir kişiyi daha yaralı enkazdan olarak çıkarttı:

İzmir depremi sırasında hasar alan bir binanın etrafında insanlar varken yıkılma anı kamerada...

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE 20'YE YAKIN AĞIR YARALI VAR
BBC Türkçe’ye konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Ağır yaralılar Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tabip odamıza aktarılan bilgiye göre Ege Üniversitesi Hastanesi’nde şu an 20’ye yakın durumu ağır hasta bulunuyor” dedi:

Bunun dışındaki hastanelerde, örneğin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13, 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 15, Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde 10 yaralının tedavi olduğu ifade ediliyor fakat bunlar hafif yaralılar. Panikle binadan atlayanlar, köprücük kemiği kırılanlar gibi ağır olmayan yaralanmalar da söz konusu.

Ege’nin diğer illeri Denizli, Aydın, Balıkesir Muğla ve Manisa’daki odası başkanlarıyla görüştük. Herhangi bir ciddi hasar ve kayıp bildirilmedi.

Ege Üniversitesi de, “Acil servisimizde, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere önlem amaçlı kan ihtiyacı bulunmaktadır” açıklaması yaparak kan bağışı çağrısında bulundu.

İZMİR'E GİRİŞLER KAPATILDI
İzmir Valiliği, İzmir'e girişleri bir sonraki duyuruya kadar kapattı. Yapılan açıklamada, İzmir-İstanbul otoyolunda çıkışlar İzmir yönünde Saruhanlı veya Turgutlu'dan verildiği duyuruldu.