İzmir’in CHP’li Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'de halķın kullanımı için ayrılmasına rağmen TOKİ tarafından satılan rekreasyon alanına gölgelik amaçlı kurduğu çadırlara, sabaha karşı kimliği belirsiz kişiler saldırdı.

Ellerindeki bıçaklarla çadırı kesen ve yakmak isteyen kişilere müdahale eden belediye çalışanı Recep Ali Peker bıçakla yaralandı. Bir kaç yerinden bıçaklanan ve hastanede tedavi altına alınan Peker'in sağlık durumunun iyi olduğu, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

'MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Yaklaşık iki aydır sürdürdükleri haklı mücadelelerinde kirli ellerin devreye girdiğine inandıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Öncelikle saldırıyı görerek müdahale eden arkadaşımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu iyi bilinmelidir ki, halkın kullanımı için ayrılmış olmasına rağmen TOKİ tarafından haksızca satılan alanların korunması için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Birilerinin günlerdir sürdürdüğümüz mücadeleden rahatsız olduğunu görmüş olduk" diye konuştu.

'KÜFREDİP SALDIRDILAR'
Olayı gören ve müdahale etmesi sonrasında bıçaklanan belediye personeli Recep Ali Peker, "İki kişiydiler ve çadırlara zarar vermeye çalışıyorlardı. 'Ne yapıyorsunuz' diye sorduğumda belediyemize küfrederek ve 'Bu çadırları buradan kaldıracaksınız' diyerek üzerime saldırdılar. Boğuşma sırasında beni bacağımdan bıçakla yaralayıp kaçtılar. Yüzlerinde siyah maske vardı" diye konuştu.

Telefonla arayıp yardım istediği arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Peker'in bacağına 18 dikiş atıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan Başkan Tugay, Peker'i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayla ilgili bilgi aldı.

BİLGİLENDİRME AMAÇLI KURULDU
Saldırıya uğrayan çadırlar, belediye tarafından Karşıyakalıları bilgilendirme amacıyla kuruldu. Tugay'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi üyeleri ve partililer de alanda öğleden sonraları nöbet tutuyor.