Geçtiğimiz Mart ayında, Enver Aysever'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları tartışma yaratmıştı.

Başkan Tunç Soyer, 'kamuoyunda oluşan hassasiyete kayıtsız kalamayacağını' belirterek, anlaşmanın iptali için talimat verdiğini duyurmuştu. Cumhuriyet gazetesi, Aysever'in yazılarına son vermişti.

AYSEVER DAVA AÇTI
İzmir Belediyesi'nden açıklama bekleyen Aysever ise dava açmıştı. Masraflarının da belediye tarafından karşılanacağı öne sürülen Aysever, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ihale ve meblağ hakkında bilgisi olmadığını ifade etmişti.

Aysever, açıklamasında şunları söylemişti:

Bugüne dek yazarlık, gazetecilik (TV programcılığı), tiyatro (1992'den beri) mesleki eğitmenlik dışında hiçbir iş yapmadım. Çalışmalarım telif ve bordrolu şekilde oldu. Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim. Herhangi bir ihale sürecin içinde olmadım. 2000'li yıllardan bu yana (başta İnci Aral ile) çeşitli kurumlardan yazarlık atölye çalışması yaptım. Geçen sene Mudanya Belediyesi ile çok başarılı iki kur bu çalışmayı gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle ara verdik. Bu çalışmayı Belediye başkanı ile basın mensupları ile paylaştık. Faturalı olan bu gelir denetime açıktır. Telif ödemeli hizmet alımları tüm belediyelerde aynıdır (AKP belediyeleri dahil). Atölye projesinin çeşitli belediyelere ve özel şirketlere teklif olarak sundum. İki belediye (Mersin ve İzmir) kabul etti. İhale ve sözü edilen meblağ ile ilgim yoktur. 9 aylık (üç ayrı grup katılımcı ile) atölye tamamlanınca faturalı olarak telif ödemesi yapılacaktır. Defterlerim denetime açıktır.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BU SEFER BAŞKA KONUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. "Yazar Enver Aysever'in yaşam boyu eğitim kapsamında yürütülmesi tasarlanan okuryazarlık atölyesi için açılan ihale ile ilgisi bulunmamaktadır" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

İhale şartnamesi, belediyemiz tarafından yazılmıştır, kazanan firma ile Enver Aysever'in hiçbir bağı yoktur. Süreçte çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İhalenin yapılması ve iptali belediyemizce karara bağlanmıştır.

AYSEVER: GEÇ DE OLSA...
İzmir Büyükşehir'den gelen bu açıklamayı paylaşan Aysever ise, "Değerli dostlarım ve onurlu düşmanlarım. Aylardır hakkımda yürütülen linç kampanyası bu açıklama ile haklılığımla sonuçlandı. Sizden ricam bunu duyurmanız. Yarın öğleden sonra mahkeme ardından açıklama yapacağım. Ayrıntıları sizle paylaşacağım. Geç de olsa açıklamayı önemsiyorum" dedi.