Toplumsal Haber Merkezi

ABD New York’ta Times Meydanı’ndaki ‘Stop Erdoğan’ afişinin ardından Türkiye'nin her yerine asılan 'Love Erdoğan' afişleri İzmir'de krize yol açtı. 

İzmir'in Efes Selçuk ilçesine asılan afişler, belediye tarafından yasal mevzuat gereğince kaldırıldı. Belediye konuya ilişkin açıklamasında, ''AKP Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır. Ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmak zorundadır. Kamu otoriteleri, yasal düzenin sağlanması ile mükelleftir'' ifadelerini kulllandı. 

'KEYFİ SİYASAL İHTİRASLAR'
Açıklamanın devamında ise ''Bir siyasi partinin yönetimi tarafından keyfi siyasal ihtiraslar sonucunda gündeme getirilen bu kanunsuz uygulamanın, devletimiz ve milletimizin FETÖ’ye karşı topyekün mücadelesini sulandıracak açıklamalarla perdelenmeye çalışılmasını ise başta 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü’ne karşı direnirken şehit olan yurttaşlarımızın anısına ve milletimizin demokrasi mücadelesine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Milletimizin ve kanunlarımızın bize verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla bildirir, gerekli yasal müracaatlar ve izinler alınması için girişimde bulunulması söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde değerlendirilebilir'' denildi.

'FETÖ İLE MÜCADELEYE ENGEL OLUNUYOR'MUŞ
Söz konusu afişlerin kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yapan AKP Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ''New York'taki Times Meydanı'ndaki reklam panolarına FETÖ'cüler tarafından 'Stop Erdoğan' yazılarının asılmasından sonra Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Selçuk ilçemizin bir çok yerine 'Love Erdoğan' görselleri astık. FETÖ’cülere karşı yapılan bu görsellerimizin Selçuk Belediyesi tarafından kaldırılmış olması FETÖ ile mücadelemize engel olmaktadır. Dün gece yoğun mesai ile ilçemizin belirli yerlerine tekrar koyduğumuz bu panolar, maalesef ki Selçuk Belediyesi tarafından ikinci defa kaldırılmıştır. Buradan Belediye Başkanı Sayın Filiz Sengel Ceritoğlu’na seslenmek istiyorum. 19 yıldır Cumhurbaşkanımızın arkasında duran milletimizle beraber bizler de aynı şekilde durmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza sevgimizi belirttiğimiz bu görselleri Selçuk Meydanlarında kaldırmak ancak cesedimizi çiğnemekle mümkün olur. Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği, görselinin olduğu panoları kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir...'' ifadelerini kullandı.