İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Haber Global'de Julide Ateş'le 40 programına konuk oldu. 

Kendisine yöneltilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sorusu üzerine Özdağ, İmamoğlu'nun Buğra Kavuncu ile ilgili sözlerini hatırlatarak; "İmamoğlu hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu soran Ateş'e İmamoğlu'nun kendisine büyük bir terbiyesizlik yaptığını söyledi. Özdağ, "Bu terbiyesizliği kamuoyu ile paylaşmayacağım" ifadelerini kullandı.

'CANAN KAFTANCIOĞLU'NA NUTUK HEDİYE ETSİN'

"Ekrem İmamoğlu'nu bana karşı yaptığı büyük bir terbiyesizliğe rağmen destekledim" ifadelerini kullanan Özdağ, "Kendisi de seçim sürecini iyi yönetti. Fakat Türkiye'nin güvenliği, devlet güvenliği, terör ile mücadele, istihbarat konularında bilgisi yoktur" dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Şu anda nöbetçi cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza çıkıyor" açıklamasında Bulunan Özdağ şu şekilde devam etti:

Bence İstanbul Belediye Başkanlığı'na odaklansa ve kendi partisinin işleriyle uğraşsa daha başarılı olacak. İmamoğlu, İYİ Parti'ye katılmadan bir hafta önce Bahadır Erdem'i ziyaret ederek Nutuk hediye etmiş. Kendisine acilen tavsiye ediyorum; İYİ Parti'ye katılanlara Nutuk hediye edeceğine Canan Kaftancıoğlu'na hediye etsin" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ'ın FETÖ'CÜ olduğunu iddias ettiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Benim gerçekten yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğum, tanımaktan da keyif aldığım, farklı siyasi partilerde olsak da gerçekten dünyaya ve ülkemize aynı pencereden büyük oranda bakabildiğim bir insanla tanışmış olmanın büyük keyfini yaşadım. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e bana böyle bir siyasi yoldaş verdikleri için teşekkür bile ettim birkaç kez. Böyle iyi insanlar bazen iftiraya uğrarlar. Siyasette bu var. İnanın ben uğradığım iftira sayısını unuttum. Nelere benzetilmedim ki? Bunu dönem dönem kendi partimden insanlardan da yaşadım farklı zaman dilimlerinde. Onun için Buğra beye hiç üzülmemesini söyledim. Zaten 'Hiç üzülmedim, kendimi biliyorum' dedi. Çok düzgün, karakterli bir siyaset yapma anlayışı olan bir dostumuz. Hukuki mücadelesini vereceği konusunda kararlılık gösteriyor. Allah herkesi iftiradan korusun.