Toplumsal Haber Merkezi

İyi Parti Gençlik Politikaları Başkanlığı Medya Tanıtım ve Bilişimden Sorumlu MYK Başkanı Batuhan Kurt, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihi önemini ve bugünün Türkiye'sinde ne anlama geldiğini Toplumsal'a değerlendirdi. "Türk Gençliği’nin çaresizliğe, karamsarlığa, umutsuzluğa kapıldığı her an hatırlaması ve sıkı sıkı sarılması gereken yegane şey 1919 ruhudur. 1919 ruhu, Milletimize bağımsızlığını ve egemenliği vermiş ve bugün bu topraklarda yaşamamızı sağlamıştır." ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

Türk Milleti tarih boyunca büyük zorluklarla karşı karşıya kalmış ancak tüm bu zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir. Geçirdiği her zorluk Türk Milleti’ni daha güçlü kılmış ve milli bilincini tazelemiştir. Aslında her karanlık gün, Türk milletinin azmi ve inancıyla güneşli günlerin habercisi olmuştur. 18 Mayıs 1919’da bu karanlık günlerdendir. Türk ordusu dağıtılmış, iflas edilmiş ve yurdun dört bir yanında bambaşka milletlerin bayrağı dalgalanıyorken yanında 75 kahramanla yola çıkan mavi gözlü Bozkurt bir milletin makus talihini değiştirmeye kararlıydı.

'ATATÜRK HER BİRİMİZİN İÇİNE İŞLEMİŞ'

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak yurdun ve milletin üzerine güneş gibi doğmuştur. Ne mutlu ki; ATATÜRK gibi bir lider Türk milletine nasip oldu. Ne mutlu ki; ATATÜRK o gün asla sönmeyecek olan bağımsızlık meşalesini yaktı. Ne mutlu ki; ATATÜRK o gün her birimizin içine işlemiş olan 1919 ruhunu Türk Gençliği'ne miras bıraktı.

'19 MAYIS RUHU'

Bugün gençler olarak önümüze türlü engeller çıkarılmakta, baskı ve engellemelerle karşı karşıya kalmakta, hayal kurma hakkımız elimizden alınmakta ve geleceğimiz ellerimizin arasından alınmaya çalışılmaktadır. Ancak Türk Gençliği’nin çaresizliğe, karamsarlığa, umutsuzluğa kapıldığı her an hatırlaması ve sıkı sıkı sarılması gereken yegane şey 1919 ruhudur. 1919 ruhu, Milletimize bağımsızlığını ve egemenliği vermiş ve bugün bu topraklarda yaşamamızı sağlamıştır. Genel Başkanımızın da söylediği gibi:

“Dün olduğu gibi, bugün de; iktidar, sorumluluğunu yerine getirememekte, milletimizi yokluğa mahkûm etmektedir. Ancak, her ne kadar; hürriyeti elinden alınmış, tüm hakları, teker teker gasp edilmiş olsa da; dün olduğu gibi, bugün de; 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.'”

'BUGÜN DE SAMSUNDAYIZ'

Başta genç arkadaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Bayramı’nı kutluyorum. Daha demokratik, daha özgür bir Türkiye’de nice bayramlar kutlamamıza çok az kaldı.

Ayrıca belirtmek isterim, bu kutlu günde İYİ Parti olarak 1919 ruhunu her an yaşatanlar olarak Samsun’da olacağız. İlk adım ruhu ile bizlerle yürümek isteyen tüm vatandaşlarımızı da yürüyüşümüze bekleriz.