İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı'nda Merkez Disiplin Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri seçimi öncesi dağıtılan "İlk 75’te de Olsa Tercih Edilmeyecekler" listesi partiyi karıştırmıştı. Söz konusu listede; “Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel” isimleri yer almıştı. Bugün bir iddia daha ortaya atıldı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Partili 14 milletvekilinin toplantı yaptığını söyledi. 

Gazeteci Yarkadaş, Halk TV'de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman siyaset programında önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili vekillerin toplantı yaptığını söyleyen Yarkadaş şu ifadeleri kullandı: 

İYİ Parti’de bugün 14 milletvekili Zoom üzerinden toplantı yaptı. 4 kişinin de mazeret gösterip gelmediğini öğrendim. Bu milletvekilleri pazar günü yapılan kongredeki tartışmaları ve partinin götürülmek istendiği istikameti konuştu. Bir milletvekili ile konuştum toplantıya katılan. 'Biz İYİ Parti kurulurken böyle bir şey hayal etmedik' dedi. Delegeye müdahale etme, delegeyi kontrol etme gibi. Delegenin bu denli yönlendirilmesini hayal etmedik. Partinin çizgisinin farklı bir yere çekilmesinden endişeleniyoruz.

İSMAİL KONCUK PROGRAMA BAĞLANDI
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da konunun tartışıldığı programa telefonla bağlandı. Koncuk konuyla ilgili olarak çok sert ifadeler kullandı.

"En yüksek oyu alan Aytun Çıray, bu kongrede 11. sırada olmasına rağmen listeye giremiyor. Genel Başkanın listesinde olmasına rağmen il başkanları kimden aldığı talimatla, Genel Başkanın bu listesine tamamen karşı bir anlayışla, delegelere Genel Başkanın yazdığı bu isimlere oy verilmeyecek diye talimat veriyor? Bu listeler nasıl olabiliyor? Nedir bu?" diye soran Koncuk'un konuşması esnasında sesini yükseltmesi dikkat çekti.

Söz konusu liste için, "Genel başkanımızın iradesine yapılmış bir operasyondur" diyen Koncuk'a Gürkan Hacır, "Bu çizilicekler listesini kim yaptı" diye sordu. Koncuk ise, "İl başkanlarına kim talimat verdiyse o yaptı" diyerek, isim vermeden İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ı işaret etti.

Koncuk, "Kirli tezgahın hesabını ödeyecekler" diye de belirtti.

KORAY AYDIN'DAN 'RENK' AÇIKLAMA
İYİ Parti'de eleştirilen hedefinde olan Teşkilat Başkanı Koray Aydın da programa telefonla bağlandı. Barış Yarkadaş'ın "Pazar günü yapılan kurultayda sizin delegeleri bir liste dağıttınız, ve bu listede ismi geçen 8-9 kişinin tercih edilmemesi gerektiği yönünde bir talimat, telkinde bulunduğunuz söyleniyor. Bu iddialar hakkında ne diyorsunuz? Böyle bir liste hazırladınız mı? Bu listeyi delegelere dağıttınız mı ya da dağıttırdınız mı? Delegelerin üzerinde teşkilattaki gücünüzü kullanarak bir telkinde bulunduz mu" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu pazar günü takip eden gazeteciler de görmüştür. Çok renkli bir kongre oldu. Ben kalabalığın içerisinden geçerken elinde kendilerini tanıtan kitapçık, broşür olmak üzere.... Muazzam bir demokrasi şölenin arasından geçerek salona girdik. Bu kadar taliplinin fazla olduğu kongrede takdir edersiniz ki çok sayıda arkadaşım aday oldu. Aslında görünen oradaki en renkli olaylardan bir tanesi; onlarca liste çıktı orada.