İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Tükkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yargıda reform' çıkışını ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Selahattin Demirtaş hakkında "Ben inanıyorum ki yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir hak tanımaz. Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz" demişti.

'ERDOĞAN, SÖYLEDİKLERİNİN TERSİNİ YAPAR'
İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, Erdoğan'ın bu söylemlerine ilişkin "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Bakü’ye giderken birden bire gündem yaratma çabasına girdi" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediklerinin tersini yapan biri olduğunu söyleyen Türkkan "Dedi ki; yargının işine müdahale etmek benim işim değil, Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan hazırlamaz. Sayın Cumhurbaşkanı ne derse tam tersini yapan bir şahsiyettir. Göreceksiniz ki en az 6 ay sonra Selahattin Demirtaş tahliye edilecek" dedi.

ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson örneğini veren Türkkan "terörist ilan etmişlerdi. Ona papaz terörist demişlerdi. Trump’ın emri ile serbest bıraktılar, tahliye ettiklerinde bir garip din adamı Brunson oldu. Rahip giderken uçak bileti bile tahsis edip kapıya kadar da uğurladılar" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin şüphesi olmasın Demirtaşı da tahliye edecekler" diyen Türkkan, AKP'nin yeni ABD yönetimi ayarlarına geçtiğini ve Demirtaş tahliye edildikten sonra kapıda karşılanacağını söyledi.

'HARAMLA İLGİLENMEK ÇOK HADDİNİZ DEĞİL'
Hafta sonları uygulanan alkol satış yasağına da değinen Türkkan, karara "Eğer bu, virüsün yayılmasında önleyici tedbir ise o zaman hiç sattırmayalım. Ama yok özel yaşama müdahale ise bunu doğru bulmayız" diyerek tepki gösterdi.

"Bir başkası gelirse ezan saatinde sokağa çıkmak yasak derse ne yapacaksınız?" diyerek AKP iktidarına seslenen Türkkan, Diyanet'in faizden kazandığı paralara vurgu yaparak "Buna evet mi diyeceğiz böyle bir şey olabilir mi? Maksat haramı kısıtlamaksa son beş yılda Diyanet, faizinden 7.4 milyon lira kazandı. Bu haramı görmezden gelirseniz diğer haramlarla ilgilenmek çok haddiniz olmaz” açıklamasında bulundu.